fbpx
Polarekspressen

Polarekspressen

USA, 2004
Originaltittel: The Polar Express
Regi: Robert Zemeckis
Manus: Chris Van Allsburg og Robert Zemeckis
Norske stemmer: Anders Hatlo, Aslak Maurstad, Christoffer Staib, Erik Skøld, Majken Kolle Riskild, Stinius Maurstad, Helge Winther-Larsen, med flere
Musikk: Glen Ballard og Alan Silvestri
Lengde: 1 t. 40 min.
Anbefalt aldersgrense: 6 år. «Denne animerte julefilmen handler om en gutt som har begynt å tvile på at nissen finnes. Filmen har flere mørke og dramatiske scener. Bla skildres en actionfylt og til dels farefull togreise som kan virke skremmende på yngre barn.»
Format: Bluray
Priskategori: MPLC 

Chris er en gutt som er i ferd med å miste fantasien av syne. På selveste julekvelden ligger han i sengen og tviholder på troen om at julenissen skal avlegge en gaverik visitt, når han plutselig hører et dundrende brøl. Til sin store overraskelse får han se et skinnende, svart tog stanse på gaten utenfor – og dermed starter den utrolige reisen til Nordpolen.

Polarekspressen er et storslagent og fantasifullt eventyr for hele familien, regissert av Robert Zemeckis (Forrest Gump, Tilbake Til Fremtiden, A Christmas Carol) og med Tom Hanks i flere av rollene. Da den dataanimerte filmen kom på kino i 2004, revolusjonerte den bruken av såkalt «motion capture»-teknikk, hvor levende skuespillere brukes som modeller for virtuelle figurer (i senere år brukt i blant annet James Camerons storfilm Avatar). Filmen er basert på Chris Van Allsburgs barnebok med samme navn.

Omtale: Filmweb