fbpx
Appropriate Behavior

Appropriate Behavior

USA, 2014
Regi: Desiree Akhavan

Manus: Desiree Akhavan
Foto: Chris Teague
Språk: Engelsk med engelsk tekst
Skuespillere: Desiree Akhavan, Rebecca Henderson, Halley Feiffer, Ryan Fitzsimmons
Spilletid Film 1 time og 26 minutter
Aldersgrense: 15 år.
Sats: NFK
Format: DVD, MP4

I skeive sko gjennom indie-Brooklyn.

Shirin sliter med å være den perfekte persiske datter for sine foreldre, en politisk korrekt biseksuell, og ung og trendy i Brooklyn. Men hun er ikke persisk nok, for lite skeiv, sosialt klønete, og tryner stadig i forsøkene på å finne sin identitet. Det å ikke ha en klisjé å identifisere seg med kan føles svært ensomt.
Når kjæresten Maxine dumper henne, står Shirin på bar bakke. Hun tvinges til gjøre det utenkelige; forlate det idylliske lesbiske paradiset Park Slope og flytte inn i et kunstnerkollektiv i Bushwick. På jobbsiden må hun også bite i det sure eplet, da det viser seg at den nye jobben hennes med å lære unge å lage film innebærer en for henne noe uventet målgrupper: femåringer.
Filmen hopper fram og tilbake i tiden før og etter bruddet med Maxine, og gir oss en sår og morsom skildring av de ulike fasene i kjærlighetsforholdet dem imellom, samt Shirins snublende forsøk på å komme seg videre i livet etter bruddet. Vil Shirin finne tilbake til sin store kjærlighet Maxine? Og, vil hun noensinne klare å fortelle familien sin at hun er skeiv?

APPROPRIATE BEHAVIOR drives fram av kjappe replikker og komiske situasjoner. Og ikke minst av Desiree Akhavans (som også har regien) suverene deadpan-tolkning av Shirin. En indiekomedie som gir sjangerens klisjeer et befriende friskt, skeivt og flerkulturelt nytt pust!