Certain Women

USA, 2016
Regi: Kelly Reichardt
Med: Kristen Stewart, Michelle Williams, Laura Dern, Jared Harris
Språk: Engelsk, ikke tekstet.
Lengde: 1 t. 47 min.
Aldersgrense: 15 år
Format: Blu-ray
OBS: MPLC. Egne satser gjelder!

Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. Les mer her.

CERTAIN WOMEN tar oss med inn i livene til en håndfull kvinner i det nordvestlige USA. Her møter vi advokaten Laura (Laura Dern) som må håndtere både en misfornøyd klient og en gisselsituasjon; familiefruen Gina (Michelle Williams) som oppdager gryende problemer i ekteskapet etter å ha kjøpt et hus; og en ensom ranch-hjelp som trekkes mot den unge jusstudenten Beth (Kristen Stewart). Kvinnenes historier krysser hverandre gjennom filmen mens vi følger deres forsøk på å finne sin egen vei gjennom livet.
CERTAIN WOMEN er basert på historier fra Maile Meloys novellesamling «Both Ways Is the Only Way I Want It», og er regissert av den kritikerroste filmskaperen og umiskjennelige stilisten Kelly Reichardt. Med sitt særegne øye for landskaper, setter Reichardt kvinnenes nære relasjoner opp mot Montanas store, åpne sletter. Her tvinges rollefigurene til å definere seg selv i en verden av uperfekte mennesker og uklare følelser, mens deres liv befinner seg et sted mellom isolasjon og intimitet.

(Omtale: BIFF)