fbpx
Den magiske juleesken

Den magiske juleesken

Danmark, 2016
Original tittel: Den magiske juleæske
Lengde: 75 minutter
Regi: Jacob Ley
Manus: Sanne Munk Jensen & Jacob Ley
Norske stemmer: Dennis Storhøi, William Torgauten, Kevin Haugan, Morten Røhrt, Siri Nilsen, Magnus Moen, Martine Kjøniksen Reinsch, Tobias Asphol, Kirsti Grundvig, Hedda Farnes Grjotheim, Unn Vibeke Hol, Leah Hyldmo, Preben Olram, Jon Erling Wevling og Kalle Øby
Format: DCP, Bluray
Aldersgrense: Tillatt for alle

Julius bor på barnehjemmet Klokkerly. Og han har et helt spesielt forhold til julen. Bestyreren Alfred har nemlig fortalt at det var julenissen som kom med ham en julaften for åtte år siden. Men ikke alle på barnehjemmet er like begeistret for jula og Julius. Og de store guttene sier det er Alfred som kler seg ut som julenissen og at det hele er bare tull. Julius tviler, for hvis det er Alfred som kler seg ut, hvem er det da som roper til ham fra juleesken.
Skaperen av filmen, danske Jacob Ley sier dette om sin film;

«Jeg vil gerne lave en animeret julefilm, som ingen har set magen til før. En film, hvor vi genfinder glæden ved den gamle tradition, selvom mange af os nok desværre har mistet troen på julemanden, nisserne, englene – ja i det hele taget; magien ved det hele”.

Filmen er veldig godt likt av norske filmanmeldere. Aftenposten gir den 5 på terningen og skriver blant annet at det er julemoro for de minste og den føles som et friskt pust av originalitet. Fædrelandsvennen følger opp med samme femmer og skriver at den er en hjertevarm familiefilm og er den første julefilmen i år som faktisk har et budskap og en dypere mening. Dagbladet gir den en firer og skriver den har cinematiske ambisjoner, hvilket er mer enn man kan si om mange filmer beregnet på denne aldersgruppen. NRK sitt Filmpolitiet sier den er en frisk barnefilm som leker med julepynten.

Omtale fra distributøren.