Eighth grade

Aldersgrense: tillatt for alle. Anbefalt: 12+
Format: Blu-ray
Priskategori: MPLC

Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. Les mer her.

Å være en tenåring i 2018 er den samme opplevelsen som den alltid har vært – men samtidig helt annerledes. For 13 år gamle Kayla innebærer det å være uløselig knyttet til mobiltelefonen og fordøye verden gjennom sosiale medier, mens hun prøver å overleve ungdomstidens overveldende utfordringer. Denne presise skildringen av en moderne ungdomstid burde være smertelig gjenkjennelig for både nåværende og tidligere tenåringer. Kayla må, slik vi alle har vært nødt til, forsøke å finne sin plass i verden, være kulere og unngå ydmykelse – og EIGHTH GRADE skildrer denne reisen med stor varme og innsikt.

Treffsikkert og humoristisk om følelsen av å ikke lengre være barn, men heller ikke være voksen. Elsie Fisher ble nominert til Golden Globe for beste hovedrolle.

Omtale: Kristiansand barnefilmfestival