fbpx
Enhver har rett til

Enhver har rett til

Norge, 2020
Regi: Thomas Østbye
Språk: Norsk tale med norske undertekster.
Lengde: 40 min.
Aldersgrense: Tillatt for alle.
Format: DCP
Priskategori: Filmbyrået Jack

Filmbyrået Jack ønsker å bedre filmskaperes innflytelse over og inntjening av distribusjon. De deler filmleie likt med deres filmkunstnere, og legger til rette for digitale og fysiske samtaler som ramme rundt visningene. Ta kontakt for mer informasjon: post@jackfilmbyra.no.

I 2016 saksøkte norske miljøorganisasjoner den norske stat, fordi de mente at statens tillatelser til oljeutvinning i Barentshavet var i strid med miljøparagrafen (Grunnloven § 112) – en paragraf som har til hensikt å sikre vår og framtidige generasjoners rett til et levelig klima. Saken ble omtalt som århundrets rettssak og skapte stor offentlig debatt.

Med en observerende form og argumentasjon fra begge sider av saken, tvinger ENHVER HAR RETT TIL til å reflektere over om Norge har ansvar for å verne om naturen og klimaet. Som seer blir du publikum i en rettssak, der grensene mellom juss og politikk går inn i hverandre. Dokumentaren er filmet utelukkende inne i rettssalen i Borgarting lagmannsrett 2019 og i Høyesteretts hus 2020. Filmen på 40 minutter er et utvalg av om lag 100 timer med rettssak.

(Omtale: Jack filmbyrå)