fbpx
Frida – med hjertet i hånden

Frida – med hjertet i hånden

Norge 1991
Regi Berit Nesheim
Manus Torun Lian
Med Maria Kvalheim, Elsa Lystad, Helge Jordal, Jan Hårstad m. fl.
113 min, farger
Format: DVD

Frida er en tretten år gammel jente som ordner opp i eget og andres kærlighetsliv, for eksempel storesøsteren og moren sin. Spillefilmen bygger på den populære fjernsynsserien om Frida, som er ustoppelig opptatt av kjærligheten.

Inspirasjonen til sine filosoferinger rundt temaet finner Frida i Erich Fromms tekst ”Om kjærlighet”, som hun kom over i sommerferien. Med dette utgangspunktet tar Frida på seg oppgaven med å finne en ny kjæreste til moren sin.

Manusforfatter Torun Lian (Bare skyer beveger stjernene) har skapt en skikkelse som mange har falt for, og en situasjon som mange kjenner igjen, i skilsmissefamilien der mor bor alene med barna.

”Frida” er regissør Berit Nesheims første spillefilm, hun har senere gjort seg bemerket med Høyere enn Himmelen og ikke minst Søndagsengler som ble Oscarnominert for beste utenlandske film i 1996. Søndagsengler vises på Cinemateket 27. og 29. mars.

Frida har mange fantasifulle innfall og utspill, og tar oss med på en reise i kjærlighetens og hormonenes verden vi sent vil glemme!

ksb

Trondheim Filmklubb