fbpx
Gordon og Paddy – Nøttemysteriet i skogen

Gordon og Paddy – Nøttemysteriet i skogen

Sverige, 2017
Originaltittel: Gordon & Paddy
Regi: Linda Hambäck
Medv: Stellan Skarsgård, Melinda Kinnaman, Felix Herngren, Mingus Broman, Tove Sacklén, Tova Magnusson, Jan Vierth
Lengde: 62 min
Språk: Norsk tale
Format: DCP og DVD
Aldersgrense: Tillatt for alle. Passer godt for de aller minste!

Det herjer en nøttetyv i skogen! Ekornet Valdemar har blitt frastjålet nesten alle sine nøtter. Politimester Gordon blir nødt til å fange tyven, men han er sørgelig nok alene som politimester for hele skogen. Han som egentlig er best på å stemple papirer, lytte til forklaringer og tenke seg frem til løsninger – han blir nå nødt til å luske rundt alene i snøen for å holde vakt på åstedet, i tilfelle tyven kommer tilbake eller det skulle dukke opp noen spor. Han kunne virkelig trenge en detektivassistent til å hjelpe ham, da kunne de sammen løst nøttemysteriet.. Kanskje den vesle skogsmusa Paddy kan hjelpe?

Filmen baseres på bokserien til Ulf Nilsson og Gitte Spee om politimester Gordon. Det går ikke fort når politimester Gordon og hans assistent Paddy er ute på oppdrag, men det gir til gjengjeld god tid for de to til å spise småkaker og prate om livet. Dette er en fin animasjonsfilm med med en enkel og sjarmerende historie om fordommer og utenforskap.

«Regin är toppen och vågar kosta på sig ordentligt med pauser och tystnad. De lugna rösterna och den känsliga ljuddesignen är en lisa för själen i en barnfilmsvärld där det vanligtvis skriks och flåsas utan uppehåll.» – SVT

Omtale fra Oslo Pix.