fbpx
Hjertebank

Hjertebank

Canada / Frankrike 2010
Original tittel: Les amours imaginaires
Regi: Xavier Dolan
Skuespillere: Xavier Dolan, Patricia Tulasne, Magalie Lepine-Blondeau, Eric Bruneau, Olivier Morin, Anne-Elisabeth Bosse, Monia Chokri, Gabriel Lessard, Anne Dorval, Niels Schneider, Bénédicte Décary
Manus: Xavier Dolan
Sjanger: Drama
Språk: Fransk
Lengde: 1 t. 41 min.

Francis og Mary er bestevenner og tilhører det kule kunstnermiljøet i Montreal. Vennskapet deres blir satt på hard prøve når de møter billedskjønne Nick, en ung nyinnflyttet mann med ansikt som en engel – og en litt udefinerbar legning. Gjennom flere møter tolker og mistolker Francis og Mary Nicks signaler, og begge blir dypt forelsket. Hvem vil egentlig Nick ha? Og kan det som en gang var et ubrytelig vennskap overleve sjalusidramaet som oppstår?

Det unge regitalentet Xavier Dolan har laget en bittersøt kjærlighetshistorie om hva et trekantdrama kan gjøre med et vennskap, og om desperasjonen som oppstår når vi forsøker å tolke signalene fra den vi er forelsket i. For ikke å snakke om hvilke pinlige situasjoner man i forelskelsens rus kan prestere å havne i.

Xavier Dolan debutfilm I Killed My Mother ble vist i Quinzaine-programmet i 2009, mens Hjertebank hadde premiere i Un certain regard-programmet i 2010.