fbpx
Innsiden Ut

Innsiden Ut

USA, 2015
Originaltittel: Inside Out
Regi: Ronnie Del Carmen, Pete Docter
Manus: Meg LeFauve, Meg LeFauve, Josh Cooley, Josh Cooley, Pete Docter, Pete Docter
Musikk: Michael Giacchino, Michael Giacchino
Lengde: 1 t. 41 min.
Aldersgrense: 6 år
Språk: norsk eller engelsk tale
Format: Bluray
Egne satser gjelder!

Har du noen gang lurt på hva som foregår inne i hodene på folk? Disney Pixars nye originale film «Innsiden Ut» våger seg inn i hjernen for å finne det ut.

I Hovedkvarteret – kontrollsenteret i den 11-årige Rileys hjerne – jobber de fem Følelsene veldig hardt, med den muntre optimisten «Glede» i spissen som har som oppgave å sørge for at Riley forblir lykkelig. «Frykt» tar seg av sikkerheten, «Sinne» sørger for at alt er rettferdig, og «Avsky» hindrer at Riley blir forgiftet, både fysisk og sosialt. «Sorg» er ikke helt sikkert på hva hennes rolle er, og ærlig talt er det ingen av de andre som er det heller.

Når Rileys familie flytter til en skremmende, ny by, er de fem Følelsene straks på saken og ivrige etter å hjelpe henne gjennom den vanskelige overgangen. Men når Glede og Sorg utilsiktet blir dratt dypt inn i Rileys sinn, og samtidig tar med seg noen av hennes kjerneminner, må Frykt, Sinne og Avsky motvillig ta kontrollen. Glede og Sorg må våge seg gjennom ukjente steder som Langtidsminne, Fantasiland, Abstrakte Tanker og Drømmeproduksjoner AS, i et desperat forsøk på å komme seg tilbake til Hovedkvarteret, og til Riley.

Omtale: Filmweb.