fbpx
Kopfkino

Kopfkino

Norge, 2012
Regissør / produsent: Lene Berg
Rollebesetning: Micha Stein, Lady K, Lady Emma, Amy Mussul, Ingrid Ross, Juliane, Karolina Leppert
Format: DCP
Sats: NFK filmleie

Spør oss om muligheten for regissørbesøk!

Kopfkino ble spilt inn over to dager og presenterer en arrangert samtale mellom åtte kvinner som sitter rundt et langbord. Her diskuterer de erfaringer fra yrket som sexarbeidere.

Kvinnene forteller historier fra virkeligheten, men situasjonen er konstruert. Samtalene er instruert og kostymene er laget for innspillingen. En av hovedpersonene er også profesjonell skuespiller.

Blandingen av iscenesettelser og dokumentariske virkemidler er gjennomgående i Bergs filmografi. Berg har vært opptatt av spenningene mellom dokumentarisk stil og fiksjon. Hun mener at den fiktive settingen skaper en egen form for troverdighet: «Å opptre i kostymer og sminke i en fiktiv setting åpner for at kvinnene kan være oppriktige og direkte», forteller hun i et intervju med Vagant. I et intervju med Klassekampen har hun uttalt: «Man forveksler ofte det som ser spontant ut i dokumentar-stil med sannhet… Jeg mener det er et blindspor å tro at skillet mellom fakta og fiksjon er avgjørende. Begge deler kan være løgnaktig, og dermed også sannferdig».

Lene Berg studerte film ved Dramatiska Institutet i Stockholm. Hun hadde sitt gjennombrudd som filmskaper på slutten av 1990-tallet. Arbeidene hennes er bla. vist ved Whitechapel Gallery i Londo), Art in General i New York og Midway Contemporary Art i Minneapolis. Berg har også deltatt ved Sydney-biennalen, Contour Mechelen og 
Manifesta 8.

Les mer om Lene Berg i portalen Nordic Women in Film, der deler av denne omtalen er tatt fra.