Kortfilmfavoritter fra Grimstad 2022

Norge, 2022
Språk: Norsk, engelsk
Tid: 78 min.
Format: DCP, Blu-ray og digital fil (mp4)

Kortfilmfavoritter fra Grimstad 2022 er en samling høydepunkter fra årets Kortfilmfestival. Utvalget er gjort av Filmklubbforbundet og består av 8 filmer i ulike sjangere. Sammen utgjør de et program på 78 minutter. Samlingen finnes på DCP, Bluray og digital fil (mp4), og tilbys gratis for filmklubber. Påsynslenke kan ettersendes ved forespørsel.

Untitled, 2 min
More Woman, More Cry, 24 min
Head High, 3 min
Hvem er Katharina, 14 min
Serenity, 4 min.
Regissøren, 13 min.
Kjære gud, 11 min.
Bankrånet, 7 min.

Untitled
Untitiled

Untitled – Mohamed Chakiri, 2 min. Å henge ved den lokale kiosken og se på at folk noen ganger avslører de mørkeste sannhetene. Filmen tar for seg rasismens absurditet på en vanlig dag.

Om regissøren: Mohamed Chakiri startet karrieren med skateboarding og utviklet seg over til stillfotografi. Gjennom gatebilder oppdaget han kraften et sterkt fotografi kan ha som et historiefortellende medium. Han er utdannet filmregissør fra Den Norske Filmskolen og er godt i gang med å utvikle historier, med stor appetitt for musikk.

More Woman
More Woman, More Cry

More Woman, More Cry – Anne Haugsgjerd, 24 min. More Woman, More Cry er en vakker film som fanger livets skjønnhet og skjørhet. Med levende klarhet, stor fantasi og slu humor gir Haugsgjerd tankevekkende refleksjoner om familie, kunst, aldring og tidens flyt på en humoristisk og poetisk måte. Uten flauhet, men full av tvil, viser filmen en frigjort filmskaper som betrakter livet sitt og stiller spørsmålet: Hva nå?

Om regissøren: Anne Haugsgjerd har arbeidet med film siden 1980. Etter noen år som klippeassistent, begynte hun å lage egne filmer, ofte humoristiske og reflekterende, biografiske og selvutleverende. Filmene var en blanding av fiksjon og dokumentar, noe som var uvanlig på 1980-tallet da hun laget sin første film, Livet på Frogner. Den fikk Publikumsprisen og ble nominert til Amanda på Den Norske Filmfestivalen.

Head High

Knut Kippersund – Head high – Arne Andreas Opheim, 3 min. En utforsking av hvordan natten skaper sitt eget pusterom for kjærlighet og total frihet. En hyllest til nattens Oslo; stille, alene og observerende, med små rom av hemmeligheter og hastig kjærlighet.

Om regissøren: Arne Andreas Opheim har bakgrunn innen PR og markedsføring. Han har jobbet med film for flere store kampanjer innen reklame, samt med produkt- og informasjonsfilmer. Head High er hans regi- og muskkvideodebut.

Hvem er Katharina

Hvem er Katharina – Ida H. Eldøen, 14 min. I ung alder begynner Katharina å tenke at hun kan være homofil. For å finne sin seksuelle identitet henvender hun seg til film og tv, og ut fra representasjonene skaper hun et bilde av hvordan hun burde være. Et bilde som er langt fra den sjenerte og redde jenta hun egentlig er. Gjennom en allvitende fortellerstemme hører vi hennes historie, hennes tanker og følelser, og vi tar del i hennes reise for å finne og frigjøre seg selv.

Hvem er Katharina er en personlig historie, basert på regissørens egne erfaringer. Den forteller en historie om å finne sitt sanne jeg, og viktigheten av representasjon.

Om regissøren: Ida H. Eldøen er forfatter, regissør og produsent. Hun har en Master i filmvitenskap fra NTNU og har gått på Nordland kunst- og filmskole.

Serenity

Serenity (Sinnsro) – Kaveh Tehrani, 4 min. Hva skjer når Augmented Reality gjør de digitale ekkokamrene våre virkelige?

Sinnsro er en kortfilm om teknologi, syn og spiritualitet.

Om regissøren: Kaveh Tehrani har en bachelorgrad i film- og litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo, og en eksamen fra European Film College i Ebeltoft, Danmark.

regissøren
Regissøren

Regissøren – Ingrid Liavaag og Linda Gathu, 13 min. En nyutdannet kvinnelig regissør ønsker å sette opp en afro-futuristisk forestilling med sin teatergruppe på Nationaltheatret. Hun er invitert til å pitche prosjektet sitt for teatersjefen, men møtet går ikke som planlagt. Hun forstår raskt at den kunstneriske lederen er mer interessert i hva hun representerer enn hva hun har å si.

Om regissørene: Ingrid Liavaag er skuespiller og regissør innen film og teater. Hun er utdannet fra Ecole Jacques Lecoq i Paris, der hun også studerte scenografi ved Laboratory of Movement Study (L.E.M.). Hun har en mastergrad fra Kunsthøyskolen i Oslo. Liavaags arbeid leker ofte med grensene mellom det iscenesatte og det virkelige, det private og det offentlige.
Linda Gathu er skuespiller, dramatiker/manusforfatter og regissør. Hun er utdannet ved The Royal Central School of Speech and Drama og ved Teaterhøgskolen (KHiO).

kjære gud
Kjære gud

General forsamling – Kjære Gud – Ivar Aase, 11 min. Alkoholisert og arbeidsløs, søker Pål lykken på den lokale puben og får en siste sjanse til å redde seg fra livets misære. «Kjære Gud» er en mørk, jærsk musikal-kortfilm med artisten General Forsamling. Filmen er en oppfølger til «Den som ler sist» som ble vist på Kortfilmfestivalen i 2017.

Om regissøren: Ivar Aase har etter filmskolen i Lillehammer regissert flere kortfilmer. Bevisbyrden mottok hederlig omtale under BIFF 2021, og kortfilm-musikalen Kjære Gud vant Gullstolen for Beste Musikkvideo på Kortfilmfestivalen 2022 Han er nå i produksjon av en kort-serie basert på en av hans kortfilmer.

Bankrånet

Bankrånet – Fanny Ovesen, 7 min. En visjonær lærer på en ungdomsskole prøver å lære elevene hvordan man lager en film.

Om regissøren: Fanny Ovesen er født i Sverige og bosatt i Norge, der hun blant annet har jobbet som klipper, regiassistent og produksjonskoordinator. I 2018 vant Ovesen Anna-prisen ved Stockholms feministiske filmfestival. Hennes eksamensfilm fra Den Norske Filmskolen, She-Pack, vant Amandaprisen for beste kortfilm i 2019.

Les mer om norsk kortfilm i Z filmtidsskrift. Bestill bladet her!