fbpx
Late Blossom Blues

Late Blossom Blues

Østerrike, 2017
Regi: Wolfgang Almer og Stefan Wolner.
Språk: Engelsk med norske undertekster
Lengde: 1 t. 29 min.
Aldersgrense: Tillatt for alle
Format: DCP
Priskategori: Film på farta

Når 81 år gamle Leo «Bud» Welch fra Mississippi lanserte sitt debutalbum «Sabougla Voices» i 2014, så overrasket han Bluesverdenen: Hvor hadde denne fyren vært de siste 60 åra? Hvorfor hadde ingen hørt om han før? Når han begynte å spille 10-15 konserter hver måned, og til og med fikk invitasjoner fra Europa og Afrika, dukket det opp flere spørsmål: Hvordan er dette mulig for en mann i hans alder? Hvem organiserer alle disse konsertene?

Svaret er gitt i LATE BLOSSOM BLUES, en dokumentarilm om Leo «Bud» Welch og hans veldig sene vei til berømmelse. Det er den ultimate bluesfortellingen – en fortelling om fattigdom, om arbeidet i bomullsåkrene og skogen, om gud og djevelen, og selvfølgelig en fortelling om livet og at det aldri er for sent å leve ut sin drøm.

LATE BLOSSOM BLUES følger Leo og hans manager Vencie Varnado, en golfkrigsveteran, mens de balanserer på en stram linje mellom business og geriatri, mellom jetlag og lydsjekk. Den maler også et hjertevarmt portrett av Leos lille hjemby Bruce, MS hvor Leos hverdag fortsatt er upåvirket av Leos sene globale berømmelse.

Ved å dokumentere den spennende tiden til en av de siste virkelige Bluesmennene, er LATE BLOSSOM BLUES en film av historiske dimensjoner for alle musikkelskere. Det er et vakkert regnskap over en hardarbeidende mann som, tross all motstand, aldri vek fra sin lidenskap og som ventet mer enn 70 år på å endelig leve ut sin drøm.

(Omtale: Film på farta).