fbpx
Le Havre

Le Havre

Finland/Frankrike, 2011
Original tittel: Le Havre
Regi: Aki Kaurismäki
Foto: Timo Salminen
Manus: Aki Kaurismäki
Genre: Drama / Komedie
Skuespillere: André Wilms, Kati Outinen, Jean-Pierre Darroussin, Blondin Miguel, Elina Salo, Evelyne Didi, Quoc-Dung Nguyen, Laika
Språk: Fransk tale, norsk tekst
Lengde: 1 t. 33 min.
Format: DVD, Blu-Ray (NFK). DCP bestilles fra Arthaus.
Sensur: Tillatt for alle

 

Aki Kaurismäkis nye hjertevarmer Den finske kultregissøren er tilbake med en film full av varme, humor og regissørens særegne stil. Den vant publikums hjerter på filmfestivalen i Cannes. LE HAVRE er en hyllest til franske filmer fra en svunnen tid, men også et håpefullt og aktuelt humanistisk verk.

Marcel Marx er en tidligere forfatter som har trukket seg tilbake i havnebyen Le Havre i Frankrike. Han jobber som skopusser på jernbanestasjonen – et ærefullt, men ikke spesielt lønnsomt yrke. Drømmen om litterær suksess har han lagt bak seg, og han lever et rolig, men lykkelig liv med sin kone Arletty. En dag endrer alt seg når den unge flyktningen Idrissa unnslipper politiet og trenger Marcels hjelp. Samtidig havner Arletty på sjukehus med en potensielt dødelig sjukdom. Med et glimrende skuespillerlag har Kaurismäki laget en ny film på nivå med tidligere suksesser som MANNEN UTEN MINNE.
Regissøren sier selv at med all håpløshet i verden ønsket han å bidra med en optimistisk film.

Arthaus