fbpx
Mamma

Mamma

Mommy
Canada 2014
Regi: Xavier Dolan
Manus: Xavier Dolan
Nasjonalitet: Canada
Musikk: Noia
Medvirkende: Anne Dorval, Suzanne Clement, Antoine Olivier Pilon, Patrick Huard, Alexandre Goyette, Michele Lituac, Viviane Pacal, Nathalie Hamel-Roy
2 t. 12 min., fransk tale, norske tekster
Format: DCP og Blu-ray
Obs! Egne satser (Another World Entertainment). 

Xavier Dolans ekstraordinære nye film Mamma var Cannes-festivalens høydepunkt. Filmen, som vant juryens pris i Cannes, og ble møtt av stående ovasjoner fra en samlet internasjonal presse.

Mamma handler om en mor og en sønn, som bare har hverandre. De strever med å finne en harmonisk måte å leve livene sine på, men elsker hverandre mer enn noe annet. Diana er 46 år, men kler seg yngre, og kaller seg Die. Hennes sønn Steve er 15 år, og har ADHD. Når Die tar Steve ut av institusjonen som er på nippet til å sende ham videre til ungdoms-anstalt, blir de helt alene om å få tilværelsen til å gå opp. Steve er eksplosiv, i sitt uttrykk for både kjærlighet og sinne, mens Die er sta, stolt og sårbar. Når deres nabo Kyla, en tidligere lærerinne som nå er tilbaketrukket husmor, kommer inn i livene til Die og Steve, oppstår en treenighet som driver historien til det uforutsigbare. Når skal Steve vokse opp, og hvordan? Og hvem er Mamma?

Årets beste film vil du huske med hjertet.

«Vi er fortsatt glad i hverandre, ikke sant?»
«Det er det vi er flinkest til gutten min.»

 

Red.
Filmweb