fbpx
My Brother Simple

My Brother Simple

Tyskland, 2018
Regi: Markus Goller
Manus: Dirk Ahner
Skuespillere: David Kross, Frederick Lau, Emilia Schüle, Devid Striesow
Produksjonsselskap: Letterbox 
Lengde: 113 min
Språk: tysk tale, norsk tekst
Aldersgrense: 12 år
Format: DCP, Bluray

Filmen tilbys gratis med norsk tekst i samarbeid med NFI. Les om andre filmer i dette samarbeidsprosjektet.

Ben har vært bestevenn med sin bror så lenge han kan huske. Selv om broren Barnabas er 22 år, har han en mental alder på kun 3 år og går derfor under kallenavnet Simple. Når deres mor plutselig dør må Barnabas flytte til et hjem for psykisk utviklingshemmede, til Bens store fortvilelse. Brødrene setter ut på en ellevill reise for å finne faren deres, som de ikke har sett de siste 15 årene.

Vi følger de to brødrene på deres reise til Hamburg, der de får nye venner og havner i komiske, men også farlige situasjoner på veien. De er begge i ukjent farvann og Ben prøver så godt han kan å gjøre det som er best for sin bror. Men til hans frustrasjon er det ikke like enkelt hver gang. Kan Ben ta vare på Simple, helt alene?

Søskenkjærlighet trumfer nødvendigvis ikke alt, og både forpliktelser og flere vanskelige valg truer forholdet til de to brødrene. Likevel er dette en lystig film der de to hovedkarakterenes gode kjemi og skuespillerprestasjoner gjør at det er lett å bli glad i dem. My Brother Simple er både søt og morsom, samtidig som det handler om å ta ansvar for sine handlinger og gjøre hva som er rett, både for en selv og de man er glad i.

Filmen er basert på boken med samme navn, skrevet av franske Marie-Aude Murail. Filmen vant prisen for beste ungdomsfilm på Kristiansand internasjonale barnefilmfestival i 2018, samt beste skuespiller på Bavarian Film Award for beste skuespiller til både David Kross og Frederick Lau i 2017.