fbpx
Når nettene blir lange

Når nettene blir lange

Norge, 2000
Regi / manus: Mona J. Hoel
Produsent: Malte Forssell, Mona J. Hoel
Skuespiller: Gørild Mauseth, Zbigniew Zamachowski, Svein Scharffenberg, Kari Simonsen, Bjarte Hjelmeland, Benedikte Lindbeck, Geir Kvarme, Turid Gunnes, Wieslawa Mazurkiewicz, Krister Henriksson, Jerzy Nowak
Foto: Peter Mokrosinski, Robert Nordstrøm, Johannes Slåttelid
Produksjonsselskap: Freedom from Fear AS
Format: DCP
Sats: NFK filmleie

Når nettene blir lange er Norges første og eneste dogmefilm, en sterk og gripende historie fortalt med ironi og svart humor.

Filmen handler om hva som kan skje når en storfamilie skal feire julen i en hytte på fjellet. Mor, far, fire voksne barn med hver sin familie, en svigerfamilie fra Polen og en hund ankommer en særdeles frossen hytte på en av vinterens kaldeste dager. Situasjonen blir ikke bedre av at parafinbrenneren er lekk, et av barna har astma, en av døtrene har kjærlighetssorg, far tyr til flaska og mor strever for å opprettholde familiens fasade. Høytiden har så vidt begynt. God jul!

Filmen fikk svært gode kritikker da den kom ut, og ble kåret til Årets beste film av Natt og Dag i 2001. Svein Scharffenberg mottok en Amanda for Beste mannlige hovedrolle for sin innsats i filmen, Kari Simonsen fikk æresamanda i forbindelse med filmen.

Regissøren Mona Hoel har sagt seg villig til å komme på besøk i forbindelse med en filmklubbvisning, og er en svært engasjert innleder; ikke nøl med å ta kontakt med oss i NFK for booking og finansiering! Mer informasjon om rammene for regissørbesøk her.