fbpx
Olsenbanden – alle 13 filmene!

Olsenbanden – alle 13 filmene!

Format: DCP

Kr. 750,- + mva per tittel

Olsenbanden: Operasjon Egon. Knut Bohwim, 1968.
Fengslene har alltid vært utklekkingsanstalt for den perfekte forbrytelse. Fangene lærer av hverandre. Slik også med Egon Olsen, leder for Olsenbanden. Etter et opphold bak murene kommer han ut igjen med planer. Store planer. Han har hørt om en fantastiske gullfiguren som er verdt 12 millioner kroner. Figuren har tidligere tilhørt den tyske keiser, og skal nå stilles ut i Oslo.

Utstillingen er strengt bevoktet av politi, kriminalbetjenter, TV-kameraer og alle nymotens alarminnretninger. Ingen lett sak å rappe figuren – men en passende jobb for Olsenbanden.

Dette var den aller første filmen i den norske sagaen om Olsenbanden, og hadde sin premiere på Saga kino og Soria Moria i Oslo i august 1969.

Olsenbanden og Dynamitt-Harry. Ove Kant, 1970
Olsenbanden er tilbake, og denne gangen bestemmer Egon seg for å bli lovlydig. I stedet for å gjøre store pengekupp, bestemmer Olsenbanden seg for å begynne å jobbe som hederlige samfunnsborgere. Men når et ran oppstår i Norges Bank legges skylden på de tre tidligere forbryterne. Egon, Kjell og Benny må bare ta på seg hattene og vise at de er uskyldige.

Dette er den andre filmen i serien om Olsenbanden, og første gang vi treffer Dynamitt-Harry. Det er den eneste filmen hvor Olsenbanden faktisk ikke begår noen forbrytelser! Det er også én av kun to norske Olsenbanden-filmer som ikke ble regissert av Knut Bohwim, og dessuten den første filmen hvor den velkjente danske temamusikken ble tatt i bruk i den norske serien

Olsenbanden tar gull. Knut Bohwim, 1972
Egon kommer ut av Botsen, men denne gang med noe annet enn en pakke med selvspikka trehester. Han har med seg et kart som han har kjøpt for en Blue Master og to og en halv Eksport. Kartet viser veien til en skatt som befinner seg på Sørlandet. Skatten skal befinne seg ved sjøen, i en militærovervåket gammel bunker. Olsenbanden drar sammen med Valborg og Basse sørover på skattejakt, men de er dessverre ikke alene om gullet. Det er flere som kjenner skjulestedet: profesjonelle revolverbanditter, froskemenn og en gjerrig skraphandler. Samtidig har militæret mistanke om at det foregår noe på sperret område.

Olsenbanden kommer opp i nye vanvittige situasjoner, med en god dose sprengstoff for lattermusklene. En sprelsk film spekket med spøk og spenning! Dette er den tredje filmen om Olsenbanden.

Olsenbanden og Dynamitt-Harry går amok. Knut Bohwim, 1973
Når Egon atter en gang slippes ut av Botsen, står ikke kompisene Kjell og Benny der, men derimot Dynamitt-Harry som har blitt avholdsmann. Kjell og Benny har fått jobb i en dagligvareforretning, hvor Benny har blitt forlovet med datteren til kjøpmannen. De er ikke interessert i å begå nye lovbrudd, men da Egon åpner pengeskapet i forretningen og Kjell og Benny får skylda, er alt klart for nytt brekk. Denne gangen dreier det seg om store penger, og de skal stjele fra en annen kjeltring. Men det haster, for politiet er også på sporet…

Filmen er den fjerde i serien om Olsenbanden.

Olsenbanden møter kongen og knekten, Knut Bohwim, 1974
Sølvtøy er vanskelig å stjele, og særlig hvis eieren er i samme rom. Derfor havner Egon nok en gang innenfor murene. Når han kommer ut igjen har han en plan om fire millioner kroner som er enkle å få tak i. Dette passer ypperlig for Valborg og Kjell, siden Basse nå skal stå til konfirmasjon. Men dessverre for banden er også deres erkefiendene Kongen og Knekten på saken. De to luringene stjeler pengene fra Olsenbanden, og det blir en evig jakt om pengene.

Filmen er den femte i serien om Olsenbanden, og hadde premiere ved Colosseum kino og Soria Moria kino i Oslo den 15. august 1974.

Olsenbandens siste bedrifter. Knut Andersen, 1975
Olsenbanden tar seg en velfortjent ferie på Gran Canaria. Men når de plutselig bare har 500 kr igjen å rutte med, er de pent nødt å foreta et aldri så lite kupp for å holde likviditeten ved like. I prosessen havner Egon på Botsen igjen, hvor han får i oppdrag av noen kontakter å få smuglet ut Bedford-diamantene fra et låst pengeskap i Sveits. Ingen match for Olsenbanden – eller?

Olsenbandens siste bedrifter (1975) er den sjette filmen i serien, og er av de få som ikke er regissert av Knut Bohwim.

Olsenbanden for full musikk. Knut Bohwim, 1976
Når Egon denne gangen slipper ut fra Botsen, får han vite at Kjell og Valborgs sønn Basse har «havnet i ulykken» med ei jente som heter Gry. Særlig Valborg er veldig opptatt av at de to må få giftet seg før det synes, og er derfor ekstra investert i at Egons nyeste plan skal gå veien. Planen? Å hente en Ming-vase i vinterhuset til en baron. Et perfekt oppdrag for selveste Olsenbanden.

Dette er den syvende filmen i serien om Olsenbanden, og er basert på den danske filmen Olsen-banden ser rødt som kom ut samme år.

Olsenbanden og Dynamitt-Harry på sporet. Knut Bohwim, 1977
Banden er i Syden med 90 millioner kroner, men den danske kjeltringen som går under kallenavnet Biffen (kalt Danskepølsa av Benny) stjeler pengene. Når Egon prøver å stjele dem tilbake igjen, blir han belønnet med et nytt opphold bak murene. Etter en tid på Botsen har Egon en ny og genial plan klar. Med sin store forkjærlighet for timing og tilrettelegging retter han denne gangen blikket mot en av landets mest velsmurte og solide institusjoner: NSB. Egons frastjålne millioner er nemlig byttet inn i gullbarrer av noen multinasjonale slyngler, og barrene må fraktes med tog.

Oppe i alle viderverdighetene finner vi Dynamitt-Harry tilbake i god, gammel sprengningsform. Når han attpåtil forviller seg opp i et lokomotiv som løper løpsk for ham, må det jo ende galt!

Dette er den åttende filmen i serien om Olsenbanden, og den første der vi treffer Øivind Blunck i rollen som Holm.

Olsenbanden og Data-Harry sprenger verdensbanken. Knut Bohwim, 1978
Egon er atter bak murene, denne gang etter et mislykket kupp på Stortinget – og atter fødes en ny plan. En korrupt diplomat har på ulovlig vis ervervet seg 10 millioner dollar på salg av subsidiert fjellsmør til utlandet. Disse pengene skal «vaskes rene» i den norske avdelingen av Verdensbanken. Egon regner med å få kloa i dem før de kommer så langt.

Mens Egon har vært i fengsel denne gangen, har imidlertid Kjell og Benny slått seg sammen med Data-Harry (Dynamitt-Harrys nye persona). Dette blir nok en utfordring som Egon må finne en løsning på i den evige jakten på rikdom og lykke.

Dette er den niende filmen i serien om Olsenbanden.

Olsenbanden og Dynamitt-Harry mot nye høyder. Knut Bohwim, 1979
Snipp-snapp-snute – så var oljeeventyret ute. Ja, så forferdelig kunne det ha gått hvis ikke Olsenbanden hadde opptrådt på arenaen! En tidligere høyt betrodd medarbeider i Oljedirektoratet, nå finansmegler Brock-Larsen, er på jakt etter en mikrofilm som inneholder opplysninger om nye oljeforekomster i Nordsjøen. Disse vil han selge til et tysk storkonsern for 100 millioner D-mark. Egon kjenner til saken, og etter mange viderverdigheter kommer han i besittelse av filmen.

Og vi sier som Dynamitt-Harry: Spenn setebeltene – for nå tar vi av!

Olsenbanden gir seg aldri! Knut Bohwim, 1981
Kontanter er snart avleggs med det inflasjonstempoet vi har. Bedre med verdipapirer og fast eiendom. Disse tankene har Olsenbanden gjort seg, og de tenker stort: Ved å skaffe tilveie et skjult regnskap i Team Finans har de sjansen til å erverve seg selveste Steen & Strøm.

Alt ser enkelt ut, men Olsenbanden må igjennom den samme kverna med dristige kupp og nervepirrende situasjoner. Omstendighetene fører dem helt til «Swinging London» hvor kuppet foretas i britenes nasjonalhelligdom, Tower of London. Det norske forsvaret får også føle Olsenbandens nærvær.

Dette er den ellevte filmen om Olsenbanden.

Olsenbandens aller siste kupp. Knut Bohwim, 1982
Kjell og Valborg skal feire sølbryllup, og Kjell trenger penger for å kunne gi Valborg den flotte pelskåpa hun fortjener. Heldigvis for ham kommer Egon ut fra Botsen rundt samme tid, og han har en plan. Han sitter på innsideinformasjon om en gedigen pengetransport fra Oslo til Paris. Snart befinner Olsenbanden seg i en salig suppe av våpenhandel, forsikringssvindel, kidnapping og syrebad – for å nevne noe.

Olsenbandens aller siste kupp (1982) er den tolvte filmen i rekken.

Olsenbandens siste stikk. Knut Bohwim, 1999
Egon er fratatt bowler og sigar og installert på Solgløtt aldershjem. Benny livnærer seg på budtjeneste og pirattaxi – «Benny’s Tut & Kjør». Dynamitt-Harry hinker rundt på sykehus etter et sprengnings-uhell i Romeriksporten, mens Valborg stuller hjemme alene etter Kjells bortgang og trøster seg med at så lenge det er tomflasker i huset, er det håp.

Så begynner ting å skje; Egon blir plukket ut som gjest til tv-programmet «På godfot med lidelsen». Etter å ha sett TV-programmet, drar Benny og Harry for å hente Egon – og som ved et mirakel dukker både skalken og den stripete dressen fra gamle dager plutselig opp. Valborg vet at de kommer til henne for å få øl. Egon kommer ut, og så er Olsenbanden samlet igjen. Egon har så klart en plan, som han har spart på helt fra 1984. Intet Franz Jæger-pengeskap kan føle seg trygt når Olsenbanden er løs.

Olsenbandens siste stikk ble virkelig den siste filmen om den kjente og kjære banden. Den ble spilt inn uten Carsten Byhring, som døde i 1990.