fbpx
Supa Modo

Supa Modo

Tyskland og Kenya, 2018
Originaltittel: Supa Modo
Regi: Likarion Wainaina
Medv: Stycie Waweru, Marriane Nungo, Nyawara Ndambia, Johnson Gitau Chege, Humphrey Maina, Joseph Omari, Rita Njenga 
Lengde: 74 min
Språk: Kikuyu, swahili og engelsk, med norsk tekst
Format: Blu-ray og DCP 
Anbefales fra 9 år

Som mange andre jevnaldrende er ni år gamle Jo besatt av superhelter og dagdrømmer om å være en av dem. Men Jo er ikke helt som andre 9-åringer, hun er syk og ligger på sykehus. Når moren får beskjed om at Jo ikke har lenge igjen å leve tar hun datteren med seg hjem, så hun kan tilbringe den siste tiden med familien.

Plakater av superhelter dekker veggene på Jos rom, og inspirerer henne til å kjempe videre, men det er ikke alltid like lett. For å trøste og oppmuntre Jo vil storesøster Mwix forvandle lillesøsteren til superhelten Supa Modo. Resten av landsbyen hjelper til, og litt etter litt blir virkeligheten til en fantasi hvor Jo har ekte superkrefter – plutselig kan hun flytte på gjenstander og stoppe tiden!

Supa Modo er en kjærlighetserklæring til filmen som virkelighetsflukt. Med sterke skuespillerprestasjoner viser den oss fantasiens kraft og styrke. Scenene der familien og vennene rundt henne gjør alt de kan for å gjøre Jos drømmer og fantasi om til virkelighet, vil få deg til å smile, le og gråte på en gang. En sjelden kenyansk filmperle om sorg og tap, men der latteren og gleden likevel aldri er langt unna.

Omtale fra Film fra Sør.