Talking About Trees

Aldersgrense: 9 år.
Format: DCP
Priskategori: Fidalgo

Dokumentaren tar for seg Suleiman og tre andre medlemmer i en filmklubb der flere interesser og erfaringer binder dem sammen: lidenskap for å restaurere gamle filmruller, ønske om å spre kunnskap om Sudans filmhistorie og det faktum at de alle har studert film i i eksil som følge av landets diktatoriske styre. Sammen ønsker de å pusse opp en forfallen kino og kunne dele sin enorme lidenskap for film med innbyggerne i byen Omdourman.

Filmklubben må slåss med kinoens eier for å få den i drift og kunne vise gamle klassikere som Chaplins Modern Times og nyere filmer som Tarantinos Django Unchained. Denne tråden i filmen flettes sammen med mennenes samtaler om fortiden, om mangeårig forfølgelse og tortur. «Vi er smartere enn dem, men ikke like sterke», er måten de oppsummerer situasjonen på. Møtet med Suleiman og de andre filmentusiastene er et sterkt og sympatisk vitnesbyrd om kamp mot forbud og forfølgelse, i et land som har forsmådd og mistet sine kunstnersjeler av syne.

(Omtale: Cinemateket).