The Creature from the Black Lagoon (1954)

USA, 1954.
Regi: Jack Arnold.
Med: Julie Adams, Ben Chapman, Richard Carlson, Ricou Browning.
Språk: Engelsk med norske undertekster.
Lengde: 1 t. 20 min.
Aldersgrense: 15 år.
Format: Blu-ray
Priskategori: MPLC

Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. Les mer her!

Hva er det med disse monstrene, som gjør dem så tiltrukket av barmfagre amerikanske blondiner i 20-årene?

The Creature from the Black Lagoon utspiller seg i indre Amazonas, der en gruppe forskere oppdager en skapning som de kaller «halvt menneske, halvt fisk». Monsteret anstrenger seg for å legge an på forskernes medbragte, portable blondine (reis aldri på forskningsekspedisjon uten!) og det går som man kan forvente seg.

«Gjellemannen» er en av de desidert største suksesshistoriene innenfor monster-bransjen. Den dag i dag tjener filmselskapet Universal fremdeles penger på leketøysprodusenter og tegneserieforleggere som betaler for rettighetene til å utnytte figuren gjennom gummimasker, karnevalsdrakter og kiosklitteratur.

Dette er en film som gir oss barndommen tilbake, men strengt tatt uten mer angst enn de fleste bør klare å håndtere.

(Omtale: Verdensteatret cinematek)