Zero Dark Thirty

USA, 2012
Regi: Kathryn Bigelow
Med: Jessica Chastain, Joel Edgerton, Chris Pratt, James Gandolfini m.fl.
Språk: Engelsk med norske undertekster
Lengde: 2 t. 37 min.
Aldersgrense: 15 år
Format: Blu-ray
OBS: MPLC. Egne satser gjelder!

Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. Les mer her.

Jakten på Osama bin Laden opptok en hel verden, og to amerikanske presidentadministrasjoner, i over et tiår. Omsider klarte et lite CIA-team å spore ham opp. Alle faser av oppdraget ble fullstendig hemmeligholdt. Selv om noen av detaljene ble offentliggjort i etterkant, har fortsatt mange spørsmål vært ubesvarte – inkludert hva CIA-teamets sentrale rolle gikk ut på. Nå fortelles hele historien for første gang i en fengslende ny film av den Oscar-vinnende duoen Kathryn Bigelow og Mark Boal.

(Omtale: Filmweb)