Barnefilmfestivalen

Møt barnefilmklubbrepresentanter fra hele landet! Hvert år arrangerer Filmklubbforbundet et miniseminar for styremedlemmer i barnefilmklubber under Barnefilmfestivalen i Kristiansand.

Norsk Filmklubbforbund inviterer styremedlemmer i barnefilmklubber til et treff for å knytte kontakter, utveksle erfaringer og få inspirasjon og tips til filmer.

Treffet er en anledning til å diskutere saker som er relevante for alle i en hyggelig og uformell setting. Sett av datoen! Det neste barnefilmklubbtreffet blir lørdag 29. april 2017.

Program fra fjorårets møte (april 2016):
1. Introduksjon ved sekretariatet i Norsk Filmklubbforbund
2. Klubbene presenterer seg selv (ca 10 minutter per klubb).
3. Kl. 11.15: Diskusjonsrunde om barnefilmklubbdrift
a. Lurer du på noe konkret i forbindelse med medlemskap, filmleie, kommunikasjon, organisering av arrangementer, informasjon, støtte, osv? Her kan du ta opp aktuelle erfaringer med andre klubber.
b. Oppfølging av Medietilsynets nye regler mht aldergrenser på film
c. Om informasjon og verving av styremedlemmer
d. Presentasjon av nye barnefilmer for høst 2016
4. Kl. 12.15. Lunsjpause
5. Kl. 12.45. Filmvisning: A Story of Children and Film, Mark Cousins, 2013. 106 min.

PÅMELDING OG REISESTØTTE
Send påmelding til barnefilmklubbtreffet til chloef@filmklubb.no.
Opplys om navn og antall styremedlemmer som deltar (inkludert epostadresser) og eventuelle matallergier.

Hvordan søke reisestøtte:
Vi håper at så mange som mulig vil benytte seg av denne spennende muligheten. Vi tilbyr derfor reisestøtte for inntil to styremedlemmer fra hver barnefilmklubb. De som ønsker å ta med seg barn kan søke ekstra støtte (se under).
Maks beløp for støtte er 3000,- per styremedlem og dekker transport og overnatting på hotell. I tillegg til de 3000,- dekker reisestøtten akkreditering på festivalen. Ønsker du å ta med barn tilbyr vi kr 1000,- i ekstra støtte per styremedlem.
En Frifond søknad med vedlagte kvitteringer sendes inn etterskuddsvis. For at søknaden skal være gyldig må alle feltene i søknadsskjemaet fylles ut.

Forutsetninger for å få reisestøtte:
For å få støtte må barnefilmklubben ha levert inn rapport og medlemslister for høsten 2015. Det er også en forutsetning at styremedlemmene møter opp på barnefilmklubbtreff lørdag 30. april.

Vel møtt!

BARNEFILMFESTIVALEN
Ønsker du å få med deg visninger på Barnefilmfestivalen er det mulig å kjøpe enkelte billetter til visninger. Dersom du du skal være tilstede i flere dager kan det lønne seg å bestille akkreditering.
Dette kan gjøres på barnefilmfestivalens hjemmeside.
I 2017 går Barnefilmfestivalen i Kristiansand inn i sitt 20. år. Den er et av Norges største kulturarrangement for barn og unge og et ypperlig tilbud for filminteresserte familier.
Programmet består av langfilm, kortfilm og dokumentar. Festivalen har et særlig fokus på kvalitetsfilm fra hele verden som normalt ikke finner veien til det norske kinolerretet. Det unge publikumet får mulighet til å møte filmskapere fra inn- og utland.