Barnefilmfestivalen

Møt barnefilmklubbrepresentanter fra hele landet! Hvert år arrangerer Filmklubbforbundet et miniseminar for styremedlemmer i barnefilmklubber under Barnefilmfestivalen i Kristiansand.

Norsk Filmklubbforbund inviterer styremedlemmer i barnefilmklubber til et treff for å knytte kontakter, utveksle erfaringer og få inspirasjon og tips til filmer.

Treffet er en anledning til å diskutere saker som er relevante for alle i en hyggelig og uformell setting. Lurer du på noe konkret i forbindelse med medlemskap, filmleie, kommunikasjon, organisering av arrangementer, informasjon, støtte, osv? Her kan du ta opp aktuelle erfaringer med andre klubber.

Program for barnefilmklubbtreffet 2018

HVOR: Aladdin kulturhus (rød sal). Kongens gate 6, Kristiansand
NÅR: Lørdag 28. april 2018 kl. 10.00 -13.00 (inkludert lunsj kl. 12.30)

Kl. 10.00 – 10.15: Registrering og kaffe. Velkomst.

Del 1: Hvem er vi? Presentasjon av barnefilmklubbene.

Kl. 10.15 – 11.15:
• Barnefilmklubbene presenterer seg selv
• Presentasjon av data fra barnefilmklubb-undersøkelsen
• Diskusjon av tema rundt barnefilmklubbdrift, informasjon fra sekretariatet

Pause – Kl. 11.15-11.30

Del 2: Bli inspirert! Om programarbeid og aktiviteter rundt visningene

Kl. 11.30 – 12.00: Om å programmere for små filmelskere – Barnas Cinematek i Oslo.
Barnas Cinematek er del av Cinematekets tilbud for barn og unge. Konseptet oppsto som resultat av et samarbeid mellom NFI og Norsk Filmklubbforbund, har formidlet kvalitetsfilm for barn i mange år. Med jevne mellomrom arrangerer de egne forestillinger for familier, skoler, AKS og barnehager. Programansvarlig Sita Jacobsen presenterer hvordan hun jobber med program, aldersgrupper, og samarbeid med ulike instanser.

12.00 – 12.30: “A playground for the imagination”- Taarttovers film festival, Nederland. Innlegget holdes på engelsk
Taartrovers (På norsk “Kakerøverne”) er en tilreisende festival for barn som tilbyr morsomme aktiviteter for barne og voksne i tilknytning til visningene sine. Festivalsjef Remke Oosterhuis viser hvordan man med enkle midler kan oppfordre til kreativitet og bidra til at barna utvikler et reflektert forhold til film.

Kl. 12.30-13.00 – Lunsj i foajé

Taartovers

BARNEFILMFESTIVALEN
Ønsker du å få med deg visninger på Barnefilmfestivalen er det mulig å kjøpe enkelte billetter til visninger. Dersom du du skal være tilstede i flere dager kan det lønne seg å bestille akkreditering.
Dette kan gjøres på barnefilmfestivalens hjemmeside.
I 2017 gikk Barnefilmfestivalen i Kristiansand inn i sitt 20. år. Den er et av Norges største kulturarrangement for barn og unge og et ypperlig tilbud for filminteresserte familier.
Programmet består av langfilm, kortfilm og dokumentar. Festivalen har et særlig fokus på kvalitetsfilm fra hele verden som normalt ikke finner veien til det norske kinolerretet. Det unge publikumet får mulighet til å møte filmskapere fra inn- og utland.