Bli med på Barnefilmfestivalen i Kristiansand

Ta med familien på tur og møt barnefilmklubbrepresentanter fra hele landet! Hvert år arrangerer Filmklubbforbundet et miniseminar for styremedlemmer i filmklubber under Barnefilmfestivalen i Kristiansand.

NFK tilbyr støtte til reise og opphold, samt rabattert pris på festivalakkreditering. Inkludert i familieakkrediteringen får du seks dager tettpakket med barnefilm, filmaktiviteter og sosiale arrangementer.

HVOR: Aladdin kulturhus (rød sal). Kongens gate 6, Kristiansand
NÅR: Lørdag 4. mai 2019 kl. 10.00 -13.00 (inkludert lunsj kl. 12.30)
Gratis adgang. Påmelding innen 2/5 ved chloe@filmklubb.no

Kl. 10.00 – 10.15: registrering og kaffe.

Kl. 10.15:
Kortfilm: Dot Delight. Kristian B. Walters, 2014
Barnefilmklubbene presenterer seg selv. Tema: Hva fungerer godt hos dere?

Kl. 10.30 – 11.00: Barnefilmer verdt å snakke om: Filmkritiker Einar Guldvog Staalesen om filmfavorittene som blir hos deg.

Kl. 11.15: Regissørsamtale: Ināra Kolmane om den prisvinnende filmen Bille

Kl. 11:45 – 12:15:
Kortfilm: Zara og dei: Gorillahjerne til middag. Nils Johan Lund, Bjørn Sortland, 2017.
Norsk kortfilm til de minste: en ny pakke fra Filmklubbforbundet
Arranger slapstick-kurs!

Kl. 12:15: Speedverksted ved animatør Jan Rune Blom

Kl. 12.30-13.00: Lunsj i foajé

Lørdag kveld: Utdeling av prisen Årets barnefilmklubb!

Treffet er en anledning til å diskutere saker som er relevante for alle i en hyggelig og uformell setting. Lurer du på noe konkret i forbindelse med medlemskap, filmleie, kommunikasjon, organisering av arrangementer, informasjon, støtte, osv? Her kan du ta opp aktuelle erfaringer med andre klubber.

Taartovers

REISESTØTTE

Her får du tegnet familieakkreditering, samt informasjon om rabattert overnatting i Kristiansand.

NFK tilbyr reisestøtte for inntil to styremedlemmer fra hver barnefilmklubb. Maks beløp for støtte er 3000,- per styremedlem og dekker transport og overnatting på hotell. Kvitteringer sendes inn etterskuddsvis til nfk@filmklubb.no

For å få støtte må barnefilmklubben ha levert inn rapport og medlemslister for høsten 2019. Det er en forutsetning at styremedlemmene møter opp på barnefilmklubbtreff lørdag 4. mai.

Påmelding til filmklubbtreff ved chloe@filmklubb.no (spesifier om du har noen matallergier).

BARNEFILMFESTIVALEN
Ønsker du å få med deg visninger på Barnefilmfestivalen er det mulig å kjøpe enkelte billetter til visninger. Dersom du du skal være tilstede i flere dager kan det lønne seg å bestille akkreditering. Dette kan gjøres på barnefilmfestivalens hjemmeside.

Barnefilmfestivalen i Kristiansand er et av Norges største kulturarrangement for barn og unge og et ypperlig tilbud for filminteresserte familier. Programmet består av langfilm, kortfilm og dokumentar. Festivalen har et særlig fokus på kvalitetsfilm fra hele verden som normalt ikke finner veien til det norske kinolerretet. Det unge publikumet får mulighet til å møte filmskapere fra inn- og utland.

ÅRETS BARNEFILMKLUBB

Hvert år kårer Filmklubbforbundet en barnefilmklubb som har utmerket seg spesielt gjennom sitt engasjement for filmen og frivilligheten. Prisen blir delt ut under Barnefilmfestivalens offisielle prisseremoni lørdag kveld.