Call Girl

Lengde: 140 min
Språk: Svensk tale, engelsk tekst

Format: Bluray

Det er 1976 og valgår. Kvinnefrigjøring og seksuell revolusjonen går hånd i hånd med nøytralitet, kjernekraft og trygghet for alle. I Stockholm ligger barnehager vegg i vegg med poseringsatelierer, og sexklubbene får kundebesøk fra det nærliggende regjeringskvartalet.
Unge Iris rekrutteres som «Call Girl» fra skolen til et ungdomsfengsel, og blir sugd lynraskt opp fra samfunnets bunn, forbi diskoteker og elitens krystallkroner, opp mot landets toppolitikere. Når det utopiske bildet av Sverige trues, trer maktens menn inn for å opprettholde den.

Kilde: Svenska institutet, filmweb.

Filmen tilbys av Sveriges ambassade i Norge. Bilder, trailer og screener kan fås ved forespørsel. Det er også mulighet for å invitere gjester og innledere i forbindelse med en visning. Ta kontakt med Norsk Filmklubbforbundet for mer informasjon.

Logga Sveriges ambassad Oslo