fbpx

Filmseminar!

Filmseminar!

Bli med på høstens høydepunkt, 17-18. oktober på Vega scene: les mer her!

Hva er en filmklubb?

Filmklubber er ideelle foreninger som viser både klassikere og nyere filmkunst fra hele verden.

Grimstad filmklubb

Grimstad filmklubb

Visninger på Grimstad Kulturhus.

Oppdatert informasjon og kontaktinfo finner du lettest på klubbens facebookside.

Filmforsendelse (DVD/ Bluray / DCP / 35mm):
Grimstad Kulturhus v/ Morten Agnor (37 25 07 77 eller mob 924 86 894) – Storgata 33 4876 Grimstad.

Leder: Øystein Haga tel 480 38 279, haga (at) venstre.no
Kasserer: Martin Haugen tel 411 26 648, martin.haugen (at) gmail.com

Vår 2020

07.01: Diktatoren (1940)

Dette mesterverket er Charlie Chaplins mest politiske film, en sterk satire både over Adolf Hitler og Nazi-Tyskland. Filmens mål var å få USA inn i 2. Verdenskrig. Som i de fleste filmene hans er den ytre historien enkel, som en moralsk fabel. Med effektive og helsprø grep forteller Chaplin historien om den hjelpeløse jødiske barbereren og diktatoren. Til slutt smelter de to fortellingene sammen til en forrykende forviklingskomedie.

Regi: Charlie Chaplin Lengde: 125 min

23.01: Paris, Texas (1984)

Filmen er Wim Wenders’ mest suksessfulle film, belønnet med flere internasjonale priser. Travis er antatt død, men våkner til liv i et ørkenlandskap. Det blir en ny start og en gripende reise for å finne tilbake til familieidyllen. En en sterk og vakker skildring om en families splittelse. Fantastiske skuespillerprestasjoner fra Harry Dean Stanton som Travis og Nastassja Kinski som ekskona Jane.

Regi: Wim Wenders Lengde: 141 min

02.02: Ponyo på klippen ved havet (2008)

Denne japanske tegnefilmen er inspirert av H.C Andersens klassiske eventyr om den lille havfruen, og handler om en gullfiskprinsesse som blir venn med en liten gutt. Hun mener at han kan hjelpe henne med å bli et menneskebarn, og ved hjelp av magi skal alt være mulig. Filmen har aldersgrense 6 år, og barn ser filmen for en krone i følge med voksne medlemmer av klubben.

Regi: Hayao Miyazaki Lengde 101 minutter

04.02: Under kirsebærtrærne (2015)

Sakura og feiringen av kirsebærblomstringen en stor kulturell begivenhet i Japan. Her møter vi tre mennesker i ulike livsfaser som tilfeldigvis blir kjent. På disse få dagene åpner de opp til hverandre om sin inderlige kjærlighet til mat og matlagingens kunst. En varm og sjarmerende film som minner oss om at livet må nytes fullt ut med både lidenskap og kjærlighet.

Regi: Naomi Kawase Lengde: 113 minutter

20.02: Tatt av vinden (1939)

Denne episke klassikeren viser dramatikken som utspiller seg på en bomullsplantasje i den amerikanske borgerkrigstida. Clark Gable, Vivian Leigh, Leslie Howard og Olivia de Havilland udødeliggjør kjærlighetens kvaler på det store lerret. Filmen innkasserte ikke mindre enn åtte Oscar-statuetter, blant annet for beste film, beste regi og beste kvinnelige hovedrolle.

Regi: Victor Fleming Lengde: 238 minutter

03.03: Kon-Tiki (1951)

70-års jubilanten fra 1950, den autentiske dokumentarfilmen fra Thor Heyerdahls eventyrlige ferd med balsaflåten «Kon-Tiki». Bli med på den dramatiske ferden fra Peru til stillehavsøya Raroia sommeren 1947. Seilasen skulle sannsynliggjøre Heyerdahls teori om at Polynesia ble befolket av folk fra Sør-Amerika, og forbløffet folk verden over.

Regi: Thor Heyerdahl Lengde: 75 min

17.03: Den store barnedåpen (1931)

Tancred Ibsens debutfilm er en fornøyelig komedie med flere minneverdige rollefigurer og en svært sitatvennlig dialog. Arbeiderkvinnen Alvilde har fått barn utenfor ekteskapet, med alle de vanskeligheter det medfører. Filmen tar oss med til et Oslo som en gang var, og skildrer arbeiderklassen på upolert vis.

Regi: Tancred Ibsen Lengde: 99 minutter

19.03: Fant (1937)

En av de store norske filmklassikerne er spilt inn i Grimstad! Vi følger en foreldreløs jente som ender opp i et følge med omreisende folk på Sørlandet. Alfred Maurstad spiller tateren Fændrik, og dette ble hans store gjennombrudd som skuespiller. Vi ser også sønnen Toralv i rollen som en liten gutt. Filmen er basert på en roman av Gabriel Scott.

Regi: Tancred Ibsen Lengde: 95 minutter

29.03: Whisper of the Heart (1995)

En dag i sommerferien ser den søkende skolejenta Shizuku en merkverdig katt ta toget helt alene. Nysgjerrig følger hun etter ham. Dette tilfeldigemøtet fører henne til den mystiske Siji, en guttsom er fast bestemt på å realisere drømmen han har. Barn ser filmen for en krone i følge med voksne medlemmer av klubben.

Regi: Yoshifumi Kondô Lengde: 111 minutter

31.03: Picnic med døden (1972)

Fire karer fra storbyen tar seg bokstavelig talt vann over hodet når de legger ut på det som skal være en hyggelig utflukt i naturen. Padleturen nedover en mektig elv tar dem nemlig lengre bort fra sivilisasjonen enn de trodde var mulig. Banjomusikk blir aldri det samme etter å ha opplevd dette marerittet av en kanotur…

Regi: John Boorman Lengde: 109 minutter

14.04: Den andre siden av håpet (2017)

En syrisk flyktning og en finsk handelsreisende er begge på søken etter et bedre liv, og en dag møtes de ved en tilfeldighet i Helsinkis asfaltjungel. De to tar springfart inn i en ny og ukjent verden, og resultatet er en hjertevarm og sjarmerende film om ulike menneskeskjebner og uventede vennskap – med melankolske og musikalske undertoner.

Regi: Aki Kaurismäki Lengde: 101 minutter

28.04: Kapernaum (2018)

En gripende oscarnominert historie som har rørt en hel verden. I en rettssak i Beirut, Libanon, står Zain, en 12 år gammel gutt, ansikt til ansikt med dommeren. Dommeren: «Hvorfor saksøker du dine egne foreldre?» Zain: «For å ha satt meg til verden.» Kapernaum gir en stemme til de mange barna som faller utenfor.

Regi: Nadine Labaki Lengde: 126 min

14.05: Den fabelaktige Amélie fra Montmartre (2001)

Amelie er en godhjertet jente som ønsker alle vel og gjør alt for at hennes medmennesker skal finne lykken. Hun glemmer dessverre seg selv, men heldigvis for henne, så vil skjebnen ordne opp. Filmen er en halvgal fabel, men den ligger så tett på virkeligheten, at vi forledes til å fabulere om en bedre verden.

Regi: Jean-Pierre Jeunet Lengde: 129 minutter