fbpx

Velkommen på webinar!

tiff logo event bilde 2021
TIFF-seminaret arrangeres digitalt i år. Les mer her!

Hva er en filmklubb?

Filmklubber er ideelle foreninger som viser både klassikere og nyere filmkunst fra hele verden.

Grimstad filmklubb

Grimstad filmklubb

Visninger på Grimstad Kulturhus.

Oppdatert informasjon og kontaktinfo finner du lettest på klubbens facebookside.

Filmforsendelse (DVD/ Bluray / DCP / 35mm):
Grimstad Kulturhus v/ Morten Agnor (37 25 07 77 eller mob 924 86 894) – Storgata 33 4876 Grimstad.

Leder: Øystein Haga tel 480 38 279, haga (at) venstre.no
Kasserer: Martin Haugen tel 411 26 648, martin.haugen (at) gmail.com

Høst 2020 – Grimstad filmklubb er tilbake!

Etter en unormalt lang pause er byens egen filmklubb endelig tilbake med et rykende ferskt høstprogram med filmer for enhver smak. I likhet med så mange andre satte klubben virksomheten på vent da koronapandemien kom, og vårens visninger stoppet tidligere enn planlagt. Derfor gleder vi oss nå ekstra mye til å snurre film på kulturhuset igjen.

Alle skal føle seg trygge når de ser film i klubben, og i samarbeid med kulturhuset foregår alle visninger selvsagt i tråd med gjeldende smittevernsregler.

Høstens program tror vi skal ha noe for de aller fleste, og denne gangen kan vi friste med noen virkelige klassikere.

Vi nevner blant annet den nervepirrende Alfred Hitchcock-klassikeren ‘Psycho» i anledning halloween, svingende musikk og elleville biljakter i «Blues Brothers» (her blir det også litt livemusikk på Smaue i etterkant), «Øst for Eden», hvor vi møter ikoniske James Dean i hans første filmrolle, og ikke minst 90-tallets store kultfilm «Pulp Fiction»!

Lurer du på hva en filmklubb er? Jo, det er ganske enkelt en mulighet for filminteresserte til å se utvalgte kvalitetsfilmer sammen med likesinnede for en billig penge. Man må være medlem for å se filmene, og medlemskap varer i et år av gangen og fås kjøpt i kiosken på kulturhuset. Billettsalget til filmene foregår på kulturhusets nettside.

19. september – Mio – Eventyr i Middelhavet (2019) Regi: Christian Haas

Animasjonsfilm om seilerfuglen Mio, som blir adoptert av en måkefamilie. En barnefilm med gode verdier, kule karakterer og vakker animasjon. Den kan legges til grunn for diskusjon om natur, miljø og samfunn. En barnefilm med mye mellom linjene. Norske stemmer. Egnet fra 6 år. Barn gratis ifølge med betalende medlem.

29. september – Øst for Eden (1955) Regi: Elia Kazan

Basert på John Steinbecks nobelprisbelønte roman viser filmen det innfløkte forholdet mellom familiene Trask og Hamilton i Salinas Valley ca 1920. Det er en intrikat historie med et Kain-og-Abel-motiv, men også så mye, mye mer! James Dean fikk kultstatus for sin rolle i filmen, kanskje særlig fordi han omkom like etterpå.

6. oktober – Lykkelige Lazzaro (2018) Regi: Alice Rohrwacher

En eksentrisk flokk mennesker arbeider på en tobakkplantasje på den italienske landsbygda,i et tidløst miljø,isolert fra omverdenen. Lazzaro skiller seg ut fra de andre med sitt naive og uskyldsrene vesen..Filmen er en nydelig magisk-realistisk fabel,skrevet og regissert av Alice Rohrwacher. Den vant pris for beste manus i Cannes,og Auroraprisen for beste film under Tromsø filmfestival.

15. oktober – Pulp Fiction (1994) Regi: Quentin Tarantino

Brutal, svart komedie fra Los Angeles. Tre gangsterfortellinger veves inn i hverandre med voldsomme konsekvenser. Pulp Fiction gav John Travolta en omstart på skuespillerkarrieren og Quentin Tarantino fikk lisens til fri utfoldelse på lerretet helt frem til i dag. Filmen vant Gullpalmen for beste film i Cannes og fikk Oscar for beste manus.

23. oktober – The Blues Brothers (1980) Regi: John Landis

Jake og Elwood Blues får et «oppdrag fra Gud» om at bandet deres skal samles og tjene penger for å redde barnehjemmet de vokste opp på. Med ville biljakter og svingende musikk fremført av storheter som Aretha Franklin, Ray Charles, James Brown og John Lee Hooker underveis skaper brødrene kaos på sin ferd. Etter filmen går vi ned til Smaue for prat og mer god musikk.

31. oktober – Psycho (1960) Regi: Alfred Hitchcock

Vi sjekker inn på Bates Motel i denne Hitchcock-klassikeren med eminent musikk av Bernard Herrmann. Filmen skremte kinogjengere verden over da den kom med sin stemningsfulle skildring av einstøingen Norman Bates, og er fortsatt en nervepirrende opplevelse den dag i dag, utallige parodier og etterlikninger til tross.

21. november – Den uendelige reisen (1984) Regi: Wolfgang Petersen

Bli med på en fantasifull reise i historien om den ti år gamle gutten Bastian, som søker tilflukt fra mobbere i bøkenes verden. En dag kommer han over en helt spesiell bok, som fører ham inn i et magisk eventyr. Den tyskproduserte filmen er basert på Michael Endes bok med samme navn.

26. november – Starship Troopers (1997) Regi: Paul Verhoeven

Et stykke inn i fremtiden trues Jorden av invasjon fra verdensrommet, og en styrke blir sendt ut for å avverge katastrofen. Verhoevens filmversjon av en klassisk sci-fi-roman er en treffende satire om fascisme og militarisme, og bruker svart humor for å harselere med vår tids fascinasjon med vold og makt.

3. desember – Gå og se (1985) Regi: Elem Klimov

På slagmarken under den andre verdenskrig graver en gutt han frem et gevær og slutter seg til partisanene. Vi følger guttens vei gjennom krigens grusomheter, men midt i redslene er denne russiske antigrigsfilmen også en tankevekkende og poetisk film om menneskets evne til å overleve og til å starte på nytt.

15. desember – Almost Famous (2000) Regi: Cameron Crowe

Den 15 år gamle musikkjournalisten William Miller, som alltid har vært en «outsider», får endelig bli del av en indre sirkel. Når William blir med bandet Stillwater på turne blir hans rolle som journalist komplisert når følelser vokser fram og settes på prøve i dette komiske dramaet av Cameron Crowe.

27. desember – It’s a wonderful life (1946) Regi: Frank Capra

Tradisjonen tro tar vi igjen turen til den lille byen Bedford Falls, hvor hverdagshelten George Bailey kjemper mot overmakten og er nær ved å gi opp. Men så får han hjelp fra oven. Filmen viser at vi alle har noe å kjempe for, så lenge vi har hverandre.