fbpx
Seminar: Film, virkelighet og fantasi

Seminar: Film, virkelighet og fantasi

Hvorfor føles noen filmer mer ekte enn andre? Med dette seminaret ønsker vi å se på filmens forhold til virkeligheten. Er vi for godtroende om vi tenker på dokumentar som mer virkelighetstro enn sci-fi?

En film er ikke bare i stand til å speile virkeligheten, den kan også la oss se nye virkeligheter. Vi byr på en helg på kino, der vi ser på film som moralske landskap, film som mulige rom for fantasi og endring, og der vi ser på dokumentar, sosialrealisme, superhelter og hybrider med et nytt blikk.

Tid: Lørdag og søndag 16.–17. oktober
Sted: Vega Scene, Oslo

Program:
Hovedforedragsholder: Carl Plantinga, professor i film og media ved Calvin College, Michigan, USA.

Plantinga er særlig kjent for sin forskning på film og tilskuernes følelsesmessige engasjement, men har skrevet også skrevet om ulike virkelighetsoppfatninger på film, blant annet i Alternative Realities (Quick Takes: Movies and Popular Culture). Hans forskningsinteresser omfatter ellers realisme i dokumentarer, og etiske og filosofiske sider ved film.

Fullt program kommer! Seminaret varer over to dager, og pleier å inneholde fire filmer og cirka fire foredrag.

Sett av datoen, og kjøp billett! 

SEMINARPASS bestilles HER.
Ordinær: 600 kr
Student/medlem av filmklubb: 500 kr.
Inkluderer fire filmer & foredrag, samt vegetarlunsj både lørdag og søndag.

Det vil også komme billetter til enkeltfilm og foredrag. Dette kommer tettere på seminarhelga.

Obs! På grunn av koronasituasjonen vil vår amerikanske hovedforeleser levere foredraget sitt eksklusivt til oss digitalt, og i opptak, fra sin stue i USA.

****

Tidligere tema for filmseminaret har blant annet vært romantiske komedier, apokalypsefilm, skeiv film, Black films matter! og politisk film. Tidligere foredragsholdere har blant annet vært David Bordwell, Richard Dyer, Kathleen Rowe Karlyn, Joachim Trier, Linda Williams og Dag Johan Haugerud.