Arne Skouen og norsk kortfilm på filmklubbene i høst

myrecurringFilmskaperen Arne Skouen ville blitt hundre i 2013 og jubileet feires med nyutgivelser. Filmklubbforbundet lager også i år en dcp med noen av årets beste norske kortfilmer.

 

Skouen-jubileet braker løs den 23. oktober da SF gir ut en boks med 16 av mesterens filmer på DVD. Cinemateket i Oslo vil i løpet av høsten vise samtlige av Skouens filmer.  Filmklubbene vil også ha mulighet til å sette opp Skouen filmer. Kalde spor, Ni liv, An-Magritt, Bussen, Om Tilla, Vaktpostene og Det brenner i natt er tilgjengelig i dcp format fra slutten av oktober og klubbene har også muligheter for å vise filmene fra DVD.  Booking fra NFK.

I fjor lagde filmklubbforbundet for første gang en samling med nye norske kortfilmer i dcp-format til visning i klubbene. Tiltaket er en fortsettelse av den over 40 år gamle tradisjonen med å kjøpe inn norsk kortfilm. Filmene på årets DCP blir Mattias Härenstams Rekonstruktion, Magnus Lillebergs Magnus en vårdag (begge amandanominert), Det var ikke jeg, det var fiskmåsen av Julie Engaas, Festen av Astrid Thorvaldsen, Benken av Christer Larsen, Brevet til kulturministeren av Birgitte Sigmundstad samt musikkvideovinneren fra Grimstad Cold Mailman – My recurring Dream av Andre Chochron. Det jobbes også med å få prisvinneren Å vokte fjellet av Izer Aliu. DCP skal være klar i begynnelsen av september og kan bookes fra NFK.

Bildet: Cold mailman – My recurring dream