Lær mer om film i filmklubben

studiesidene nytt bilde

Filmklubb er et utmerket sted å lære mer om film. Vil dere invitere en filmviter til å holde innledning? Få et foredrag før filmen, eller en Q&A med filmskaperen etterpå? Her har vi samlet noen forslag. 

Filmklubbene kan fint sette opp det dere vil selv også, og dere kan spørre oss om dere vil ha litt hjelp. Ser dere etter en ekspert på vampyrfilm? Har dere lyst til å sette opp kurs i italiensk film over flere kvelder, med foredrag, italiensk mat, konsert med italiensk filmmusikk og en avsluttende uformell eksamens-filmquiz? Eller er medlemmene i filmklubben lystne på en helaften med filmhistorie, et dypdykk i filmanalyse, eller kanskje besøk av noen som kan fortelle mer om filmens irrganger, som arbeidet med manus, klipp, lyd, kostymer eller fargebruk?

Vi kjenner gode filmformidlere, filmvitere og filmarbeidere, og tipser gjerne om andre filmklubber som har gjort noe lignende, og har verdifull erfaring å dele.

Søk støtte

Usikker på det økonomiske? Redd for å gå i underskudd? Meld din interesse på nfk (at) filmklubb.no, så hjelper vi deg med booking og finansiering. Les mer om hvordan du kan søke støtte.

Les selv

Lyst på noe filmrelatert lesestoff? NFK har en egen skriftserie om tema som film noir, neorealisme og japansk film: Les mer her!

Møt andre filmklubbfolk

Filmklubb-seminaret i Tromsø. I januar hvert år møtes vi under Tromsø internasjonale filmfestival. Her samles styremedlemmer i filmklubben for å diskutere filmklubbdrift. Resten av uka ser vi festivalfilm.

Filmklubbdagene i Bergen – delta i filmklubbdemokratiet! I mars møtes styremedlemmene i filmklubbene for å utveksle erfaringer, og for Filmklubbforbundets landsmøte. I tillegg ser vi film sammen, deler ut priser til Årets filmklubb og Årets barnefilmklubb, og vi spiser sammen. Mye.

Film & foredrag i Oslo: På høsten arrangerer Filmklubbforbundet og Z filmtidsskrift et filmseminar over en helg – og dette er åpent for alle som vil. Styremedlemmer i filmklubbene får reisestøtte. Ordinære medlemmer i filmklubber får ikke det, men de får rabattert pris, så inviter dem med! Her blir det filmer og foredrag knyttet til et utvalgt tema. Tidligere tema har vært: afroamerikansk film, komedier/humor, apokalypse på film og filmmusikk.