Notodden filmklubb

Blant de heldigste filmklubbene i Norge

Et godt samarbeid med kinoen og det de selv mener er landets beste kinofasiliteter gjør at Notodden filmklubb får til et trivelig felleskap for å se film. Og kanskje er ikke analoge filmvisninger så langt unna?

Dere startet filmklubben i 2021. Hva var drivkraften bak å etablere en filmklubb i Notodden?
– Først og fremst å lage et sosialt felleskap for alle som elsker film på Notodden. Filmklubben har også et langsiktig mål om å få nytt liv i den gamle kinoens 35mm-projektor, og det målet kommer vi stadig nærmere. Takket være dugnader, billettinntekter, støtteordninger, pågangsmot og en fantastisk samarbeidsvilje fra Notodden kommune har vi fått på plass en tilstandsrapport og et motorisert lerret. Det som begynte som en fjern drøm i 2021 ser nå ut til å være innen rekkevidde i løpet av et par år. Vi gleder oss veldig til å snurre analog film for nye generasjoner i Notodden Teater!

Hvordan er det å drive filmklubb i Notodden?
– Notodden filmklubb er nok blant de heldigste filmklubbene i Norge, for vi har et fantastisk godt samarbeid med Notodden kino og kinosjef Hilde Hem. Filmklubbens visninger foregår stort sett på kinoen, som er et av landets beste kinofasiliteter. I tillegg er vi veldig glad i å vise kino utenfor kinosalen. Det har ført oss til parker, hustak og andre artige steder. Det blir det mer av. 

Hva kan medlemmene forvente når de kommer på visning hos dere?
– Lave skuldre, god stemning og en engasjerende introduksjon til filmen. Det er et veldig trivelig felleskap som det er lett å bli en del av.

Hva har vært det mest vellykkede dere har gjort denne våren?
– Denne våren traff vi blink med The Zone of Interest, som ble godt besøkt. For en film.

Hvilke planer har dere for høsten?
– I tillegg til det ordinære programmet skal vi arrangere maratonvisning av Alien 1, 2 og 3 søndag 3. november. Det gleder vi oss veldig til. Filmklubben arrangerte et godt besøkt Ringenes Herre-maraton høsten 2023 med foredrag av Nils Ivar Agøy, som er professor i historie ved Universitetet i Sørøst-Norge og Norges fremste Tolkienekspert. Det ga mersmak, så vi er spent på hvordan publikum tar i mot Alien-maraton. Vi håper andre filmklubber tar turen, dere er hjertelig velkommen!

På bilde fra venstre: Emilie Finnekåsa, Kristine Helliesen og Andreas Meyer Hansen

Følg Notodden filmklubb på Facebook.