Cinema Neuf priser film og fornyer seg på nett

Oslo-filmklubben Cinema Neuf feiret i helgen sin 23-årsdag og innstiftet like godt Cinema Neuf-prisen som straks ble gitt til den unge filmskaperen Henrik Martin K. Dahlsbakken for filmen Tiden imellom fra 2009. Filmen handler om den norske jøden Ruth Maier som ble tatt av tyskerne under den andre verdenskrig.


Skuespiller Ingeborg Huse Amundsen mottok prisen på vegne av regissøren som akkurat denne kvelden var på jobb for Oslo kino. – Vi setter spesielt stor pris på filmen fordi en ung filmskaper her har valgt å filme i ekte film, sa filmklubberleder Joachim Solum ved prisoverrekkelsen. Filmklubben har foreløpig ikke digitalt visningsutstyr og har derfor spesialisert seg på å vise 35mm film. Ikke minst har klubben i løpet av året trukket flere interessant norske filmer frem fra glemselen og vist dem i originalformatet.

23 år er ingen alder for en filmklubb, men Cinema Neuf er jo jevngammel med de fleste av styremedlemmene i den studentdominerte filmklubben. Og bursdager er til for å feires. Feiringen fant sted i naborommet til filmklubbens egen kino, det ærverdige biblioteket til Det Norske Studentersamfund i Chateu Neuf. Ved siden av prisutdeling og filmvisning kunne filmklubben også stolt vise fram sine nyutviklede nettsider og Jon Iversen fra filmklubbforbundet snakket om filmklubbvirksomheten og hvilke muligheter og utfordringer filmklubbene står overfor i en fremtid der det mest blir digitalt.