Din guide til Z filmtidsskrift

Et filmtidsskrift på papir, om alt fra skeiv film, Coen-brødrene, David Lynch, romantiske komedier og tysk, kinesisk, portugisisk og sør-koreansk film. Hva vil du lese i sommer?

Liker du å lære mer om film? Her er det du trenger å vite om Z filmtidsskrift! 

Hva er Z?

Z filmtidsskrift er Norges eneste filmtidsskrift som kommer ut på papir. Det har kommet ut i 40 år, med totalt 162 nummer. De fleste av disse er temanummer, og fortsatt til salgs i Z sin nettbutikk. Er du interessert i skeiv film? Forfatteres forhold til film? Coen-brødrene? Britiske filmer eller filmanalyse? Om du kjøper flere nummer i slengen får du rabatt. 

Prisliste:
Nytt nummer 125 kroner
1–5 hefter 100 kr per stk.
6–10 hefter 80 kr per stk.
Flere enn 10 hefter 70 kr per stk. Porto kommer i tillegg). 

Hvor kan jeg kjøpe det?

Du kan abonnere på tidsskriftet på papir, og få det i posten hver gang det kommer et nytt nummer. Du kan abonnere her, hos Tekstallmenningen. Nå i 2023 koster det bare 400 kroner for 4 nummer. Det inkluderer porto. 

Det er også kjøpes i løssalg noen steder: Tronsmo bokhandel, Bislet Bok, Norli Litteraturhuset i Oslo, Frogner kino og Litteraturhuset i Bergen. Tidsskriftet er også tilgjengelig hos en rekke bibliotek, landet over.

Har du tips til flere utsalgssteder? Ta kontakt med zred (at) filmklubb.no.

Hvilke temanummer finnes?

Full liste over alle temaene ligger her. Kommende temanummer er følgende: 

Nr 2-23 Sør-koreansk film (kommer i juni!)

Nr 3-23 Norsk kortfilm. Blant annet med anmeldelser av alle kortfilmene på programmet til Kortfilmfestivalen i Grimstad, som går av stabelen nå i juni. Om du vil forhåndbestille kun dette nummeret til kun 125 kr, med gratis porto, kan du gjøre det her

Nr 4-23 Filmens sanser Temaredaktør: Gunnar Iversen. 

(Har du ønsker om andre tema? Send dine tips til zred (at) filmklubb.no.)

Kan jeg få rabatt?

Ja, om du er student eller medlem i en filmklubb, får du rabatt på abonnementet, så det blir enda rimeligere. Da koster det kun 340 kroner for 4 nummer. For å få rabatten, må du abonnere her, via Z filmtidsskrift sin egen nettside. 

Kan jeg lese Z på nett?

Det som blir utgitt i papirnummeret kan du bare lese på papir (vi publiserer en tekst fra hvert nummer på nett). Men Z har også en nettside med jevnlig publiserte filmtekster. De handler om både nye og gamle filmer, med ulike innfallsvinkler. Noen av sakene du kan lese nå er 

Hvordan henger Z filmtidsskrift sammen med Filmklubbforbundet?

Norsk filmklubbforbund er utgiver av tidsskriftet, og har vært det gjennom alle de førti årene bladet har eksistert. Tidsskriftet er en viktig del av forbundets arbeid for å formidle film, løfte filmkulturen og fremme filmen som kunstform. Tidsskriftet har en uavhengig redaktør som har ansvar for innholdet i bladet, og innholdet på nettsiden znett.com. Siden 2005 har Ingrid Rommetveit vært ansvarlig redaktør.