A Guide to Recognizing Your Saints (2006)

A Guide to Recognizing Your Saints er et fengslende drama om en gutts oppvekst i Astoria, New York. Gjengopprør, rasemotsetninger, seksualitet og brutalitet preger miljøet i forstaden. Når Dito ser sine venner dø, havne i fengsel eller falle bort til narkotika, lærer han å gjenkjenne hverdagens helgener.

Man får virkelig føle New York på kroppen i denne kraftperlen av en film. Med et tidsriktig soundtrack og et drivende tempo, gjenskaper og fornyer A Guide to Recognizing Your Saints råheten og autentisiteten vi kjenner fra den urbane gatefilmen – klassiske filmer som Mean Streets, Saturday Night Fever og Kids.

Oscarnominerte Robert Downey Jr. spiller Dito, som er kommet hjem til farens dødsleie og ser tilbake på sin oppvekst på 80-tallet. I andre roller finner vi bl.a. dobbelt Oscarvinnende Dianne Wiest, Oscarnominerte Chazz Palminteri og Eric Roberts, Rosario Dawson (Sin City, Death Proof, Clerks 2) og det nye stjerneskuddet Shia LaBeouf, som blant annet spiller i Transformers og det fjerde eventyret om Indiana Jones.

Filmen bygger på Dito Montiels selvbiografiske roman med samme navn. Under premieren på Sundance-festivalen vant den både juryens pris og pris for beste regissør, og filmen har også vunnet kritikerprisen under filmfestivalen i Venezia.


Regi:

Med: Robert Downey Jr., Rosario Dawson, Dianne Wiest, Shia LaBeouf, Melanie Diaz, Eric Roberts, Channing Tatum
Lengde: 100 min
Aldersgrense: 15 år
Tema: ,

35mm
Engelsk