A serious man (2009)

En sort komedie skrevet og regissert av de legendariske Coen-brødrene, skaperne av filmer som No Country For Old Men, Fargo, O Brother Where Art Thouog The Big Lebowski.

Larry Nidus (Michael Stuhlbarg) er en gjennomsnill ektemann, en engasjert familiefar og en hengiven lærer som alltid velger den riktige og rettferdige veien i alle sine handlinger. Men en dag begynner ting å rakne. Hans kone forlater ham, og hennes nye, halvsmarte elsker lykkes i å overtale Larry til å flytte fra den fornemme villaen til et billig motell. Alt sammen for barnas skyld, selvfølgelig. Snart settes også Larrys karriere på spill gjennom en serie anonyme brev, som anklager ham for flere bedragerier. Og når ekskonas nye mann omkommer i en bilulykke, er det Larry som må dekke begravelsen til mannen han hater.

A Serious Man har mottatt Oscar-nominasjoner for beste manus og beste film, og havnet høyt oppe på flere amerikanske kritikeres lister over de beste filmene fra 2009.


Regi:
,
Med: Michael Stuhlbarg, Richard Kind, Fred Melamed, Sari Lennick, Aaron Wolff, Jessica McManus
Lengde: 101 min
Aldersgrense: 15 år
Tema:

Blu-ray
Engelsk
Norsk, Svensk, Dansk
  • MPLC

    700 kr + MVA. (Obs: dette er ny pris fra 2024).

    Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

    OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.