After Life (1998)

ワンダフルライフ

(Wandafuru Raifu)

Hva skjer etter døden?

After Life byr på et originalt, men tiltalende forslag: Du tilbringer en uke sammen med en stab rådgivere, som hjelper deg å finne det for deg mest perfekte øyeblikket i livet du har levd, ett eneste minne å ta med seg i evigheten. Når oppgaven er løst og øyeblikket rekonstruert av teknikere får du med deg en film av dette minnet inn i livet etter døden.

Vi møter unge og eldre rådgivere, samt nyankomne døde. For noen er Øyeblikket lett å plukke ut, mens andre trenger tid og hjelp. Den nyansatte rådgiveren Shiori hjelper en tenåringsjente å velge et annet minne enn Disneyland, mens en gammel mann ikke finner noe minne og velger å se gjennom hele livet sitt på video. Denne institusjonen har nemlig alles komplette liv på videotape!

Hirokazu Koreeda hadde laget spillefilmen Illusjoner (1995) og dokumentaren Without Memory (1996) før denne. After Life er estetisk ambisiøs, men samtidig dokumentarisk ”down to earth” (en gammel skolebygning er brukt som location!). Tematisk utforsker filmen naturlig nok forholdet mellom liv og død, og hvordan livet gir mening når man ser tilbake. I tillegg blir After Life en liten hyllest til hvordan filmen kan virkeliggjøre våre drømmer.


Regi:

Med: Arata, Erika Oda, Susumu Terajima, Taketoshi Naitō
Lengde: 118 min
Aldersgrense:
Tema:

35mm
Japansk
Dansk

Må avklares internasjonalt.