Air Guitar Nation (2006)

Air Guitar Nation skildrer den amerikanske østkystens dedikerte luftgitarmiljø, et knippe storøyde drømmere som gjennom sin hengivenhet til kunsten kjemper seg til verdensmesterskapet i luftgitar i Olou, Finland.

Den første konkurransen i USA foregår på en strippeklubb i New York. Humor og distanse preger aktørene – de bruker scenenavn og noen kler seg ut. Det hele minner om amerikansk wrestling. Men under ligger alvor og sterke konkurranseinstinkt. Som med fribrytingen er det mye trening bak opptredenene, men ulikt brytingen er ikke resultatet avtalt på forhånd. Vi dras med inn i filmen som i en spennende sportsreportasje, samtidig som vi fanges og underholdes av humoren og det absurde i det hele.

Filmen følger spesielt to av de amerikanske deltakerne. David «C Diddy» Jung er sønnen som foreldrene tenkte skulle studere medisin, men som selv valgte å gå på teaterskole. Svenskættede Dan «Björn Türoque» Crane er utfordreren som ikke vil gi seg selv om han taper knapt mot C Diddy i den aller første konkurransen. Filmen følger spenningen mellom disse to, den gjensidige respekten og den intense vinnerviljen. På reportasjelignende vis med håndholdt kamera følger vi de ulike deltakerne på og av scenen. Intervjuene binder det hele sammen og trekker oss med i dramaet.


Regi:

Med: Peter Cilella, Dan Crane, Gordon Hintz, David S. Jung, Zac Munro
Lengde: 88 min
Aldersgrense: 12 år
Tema: , ,

35mm
Engelsk