anastasia disney

Anastasia (1997)

Filmen handler om Anastasia, datter av den russiske tsaren. Når Anastasia er åtte år gammel, blir familien hennes drept i et opprør ledet av den onde Rasputin, som har solgt sin sjel for å få styrke til å hevne seg på tsaren og Romanov-familien.

Takket være kjøkkengutten Dimitri klarer Anastasia og bestemoren hennes, enken keiserinne Maria, å flykte fra palasset. I et forsøk på å hoppe på et tog ut av landet, kommer de vekk fra hverandre og Anastasia mister hukommelsen. Hun havner på et barnehjem der ingen vet hvem hun er.

Den eneste ledetråden Anastasia har fra sin fortid er et halskjede som sier: «Together in Paris». Når hun fyller atten, blir hun sendt bort for å jobbe på en fiskefabrikk, men drar i stedet til St. Petersburg med hunden Poka.

I St. Petersburg, Dimitri har vokst opp til å bli en profesjonell juksemaker og ser sammen med sin partner Vlad etter en jente som skal spille rollen som Anastasia.

Anastasias bestemor, som nå bor i Paris, har utnevnt en belønning til de som kan finne henne. En belønning som de to svindlerne planlegger å lokke. Etter en rekke mislykkede auditions, kolliderer de med den virkelige Anastasia som de overtaler til å ta rollen. De dro til Paris, uvitende om at Rasputin er rasende over at en Romanov fortsatt er i live.

(Wikipedia)


Regi:
,
Med: Meg Ryan, John Cusack, Angela Lansbury, Christopher Lloyd
Lengde: 95 min
Aldersgrense: 6 år
Tema: , , ,

Blu-ray
Norsk, engelsk
Norsk, Engelsk
  • MPLC

    700 kr + MVA. (Obs: dette er ny pris fra 2024).

    Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

    OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.