appropriate

Appropriate Behavior (2014)

I skeive sko gjennom indie-Brooklyn.

Shirin sliter med å være den perfekte persiske datter for sine foreldre, en politisk korrekt biseksuell, og ung og trendy i Brooklyn. Men hun er ikke persisk nok, for lite skeiv, sosialt klønete, og tryner stadig i forsøkene på å finne sin identitet. Det å ikke ha en klisjé å identifisere seg med kan føles svært ensomt.
Når kjæresten Maxine dumper henne, står Shirin på bar bakke. Hun tvinges til gjøre det utenkelige; forlate det idylliske lesbiske paradiset Park Slope og flytte inn i et kunstnerkollektiv i Bushwick. På jobbsiden må hun også bite i det sure eplet, da det viser seg at den nye jobben hennes med å lære unge å lage film innebærer en for henne noe uventet målgrupper: femåringer.
Filmen hopper fram og tilbake i tiden før og etter bruddet med Maxine, og gir oss en sår og morsom skildring av de ulike fasene i kjærlighetsforholdet dem imellom, samt Shirins snublende forsøk på å komme seg videre i livet etter bruddet. Vil Shirin finne tilbake til sin store kjærlighet Maxine? Og, vil hun noensinne klare å fortelle familien sin at hun er skeiv?

APPROPRIATE BEHAVIOR drives fram av kjappe replikker og komiske situasjoner. Og ikke minst av Desiree Akhavans (som også har regien) suverene deadpan-tolkning av Shirin. En indiekomedie som gir sjangerens klisjeer et befriende friskt, skeivt og flerkulturelt nytt pust!


Regi:

Med: Desiree Akhavan, Rebecca Henderson, Halley Feiffer, Ryan Fitzsimmons
Lengde: 86 min
Aldersgrense: 15 år
Tema: , ,

DVD, Digital fil
Engelsk
Engelsk

Må bookes internasjonalt (Visit Films), pris etter avtale.

  • Internasjonal salgsagent

    Rettigheter må skaffes fra utlandet. Pris etter avtale, som regel kostbart, over 200 euro + mva. Ta kontakt for mer info.