Barn av storken (1999)

Je suis né d'une cigogne

Otto og Louna møter hverandre hver morgen på toget til Paris. Otto er arbeidsledig og Louna er frisør. Begge er lei av et liv uten framtidutsikter. En dag bestemmer de seg for at nok er nok.

Sammen med Ali, en ung intellektuell immigrant, stjeler de en bil og tar veien fatt.
På veien finner de en skadet stork. De adopterer den, kaller den Mohammed, og bestemmer seg for gi den falske identitetspapirer for deretter å smugle den inn i Tyskland.

Filmen er smekkfull av små, finurlige metaeffekter. Fortellerstemmen «klipper» plutselig Louna ut av filmen fordi hun snakker stygt om Godard. Da Otto og Louna prøver å lure seg unna for en hyrdestund har de problemer med et innpåslitent kamera de ikke klarer å gjemme seg for.

om regissøren
Tony Gatlif født i Algerie i 1948. Han studerte teater i Frankrike og begynte tidlig å jobbe med film. Gatlif er mest kjent for filmene Vengo – flamenco i blodet (2000), Gadjo Dilo (1997) og Latcho Drom (1993) som alle har fått stor oppmerksomhet blant kritikere og mottatt flere priser på internasjonale festivaler.


Regi:

Med: Romain Duris, Rona Hartner, Ouassini Embarek, Christine Pignet, Marc Nouyrigat, Muse Dalbray, Suzanne Flon, Daniel Laloux, Max Morel, Tony Librizzi
Lengde: 80 min
Aldersgrense: 15 år
Tema: , ,

35mm
Fransk

Arthaus hadde rettighetene