Beasts of the Southern Wild (2012)

Velkommen til Bathtub – et lite, fattig kystsamfunn i Louisiana som er avskåret fra resten av verden. Her bor den seks år gamle jenta Hushpuppy sammen med sin fordrukne far. Han har lært henne å overleve på egenhånd, noe som snart blir viktig når han blir alvorlig syk og en storm setter Bathtub under vann. Hushpuppy må kjempe for sitt elskede hjemsted og finne sin plass i en verden som endrer seg brått.

BEASTS OF THE SOUTHERN WILD er et utemmet fyrverkeri av en film. Quvenzhané Wallis som spiller Hushpuppy gjør en utrolig innsats og skaper en filmhelt av sjeldent kaliber. Hun var seks år da filmen ble spilt inn, og ble den yngste nominerte til Oscar for beste kvinnelige hovedrolle noensinne.
Dette er en film som ikke ligner noe annet og som ikke etterlater noen uberørt. Må oppleves!
Filmen vant prisen for beste film på Sundance filmfestival. Litt senere tok den Cannes filmfestival med storm. Der fikk den prisen for beste debutfilm. På Haugesund filmfestival vant den norske filmkritikerprisen. Filmen har blitt et fenomen på kino i USA, og både Barack Obama og Oprah Winfrey har sagt at dette er deres favorittfilm det året.


Regi:

Med: Quvenzhane Wallis, Dwight Henry, Levy Easterly, Lowell Landes, Pamela Harper, Gina Montana, Nicholas Clark, Jovan Hathaway 
Lengde: 91 min
Aldersgrense: 12 år
Tema: , ,

DCP, Blu-ray, DVD
Engelsk
Norsk

DCP bestilles direkte fra Arthaus

  • Arthaus

    Visninger på DVD/Bluray: 250 kr. Visninger på DCP: 450 kr + mva. Obs! DCP bestilles direkte fra arthaus. Kontakt: annemarte@arthaus.no.

    DCP-ene overføres til kinoene digitalt, med mindre noe annet er spesifisert. Overføringsgebyr ligger på 350 kroner + mva.