Berøringen (1971)

Beröringen

Beröringen var, i likhet med Sånt händer inte här, en film som Bergman selv tok sterkt avstand fra. Han sier at han gjorde filmen på grunn av pengene, og at han angret hvert sekund siden. Filmen fikk også blandet mottakelse ved premieren på filmfestivalen i Berlin, og den har siden hatt et temmelig frynsete rykte. Men flere mener at dette er Bergman på sitt mest undervurderte; «Er dette Bergmans mest misforståtte mesterverk?» spurte Geoff Andrew i Sight & Sound. «Filmen er rik på ironi, paradokser og flertydigheter.»

,
Regi:

Med: Elliott Gould, Bibi Andersson, Max von Sydow
Lengde: 115 min
Aldersgrense: 15 år
Tema:

Blu-ray
Svensk, engelsk
Engelsk
  • MPLC

    700 kr + MVA. (Obs: dette er ny pris fra 2024).

    Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

    OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.

DCP
Svensk, engelsk
Engelsk

Alle DCP-visninger må godkjennes av SFI, og bør bestilles i god tid før visningen.

  • Svenska Filminstitutet (SFI)

    DCP: 2000 SEK per visning + frakt/overføringsgebyr (det er en fordel å være koblet til MovieTransit).