Bombón El Perro (2004)

Patagonia er Argentinas sørligste del, med et klima vi godt kan kjenne oss igjen i her på den andre siden av jorda. Livet kan være hardt, og for 52 år gamle Juan Villegas er livet akkurat blitt enda hardere, siden han nettopp har mistet jobben som mekaniker. Han prøver å få endene til å møtes ved å selge håndlagde kniver. Markedet for denne typen brukskunst er dessverre minimalt, uten at Juan mister humøret av den grunn.

En dag reparerer han en ung kvinnes bil, men i stedet for penger, får han lønn i form av en hund: En vakker Dogo Argentino, jakthund av edleste sort. Da gjør det kanskje ikke noe at hunden har det ikke fullt så imponerende navnet Bombon, eller Sukkertøy på norsk?

Juan er i utgangspunktet noe skeptisk til nok en munn å mette, men Bombon viser seg å være en vennlig og imøtekommende hund, og snart er grunnsteinen for et vakkert vennskap lagt.

Juan og Bombon kommer i kontakt med en hundetrener med navn Walter. Siden Bombon er renraset, klarer Walter å overbevise Juan om at de virkelig store pengene ligger i å tilby Bombon som avlshingst. Det er bare et problem – Bombon er ikke så interessert i sex og sånt…

Potensproblemer blant dyr er vel et tema som ikke er veldig fremtredende i nyhetsbildet, verken her i landet eller i Argentina. Her får de lidende hundene verden over endelig en sjanse til å se at de ikke er alene, og kanskje de til og med kan håpe på en løsning på problemet? Du må nesten se filmen for å få vite svaret!

(Omtale: NØs, Sør-Varanger filmklubb)


Regi:

Med: Juan Villegas, Walter Donado, Micol Estévez, Kita Ca
Lengde: 97 min
Aldersgrense: 9 år
Tema:

35mm, DVD

Arthaus hadde de norsk rettighetene i sin tid