Brodre

Brødre (2015)

I over åtte år har fotograf, regissør og mor Aslaug Holm filmet de to sønnene sine, fra de var fem og åtte år, og til eldstemann avslutter ungdomsskolen. Resultatet er en unik film som alle kan kjenne seg igjen i.

Brødre skildrer forholdet mellom brødrene Markus og Lukas i deres oppvekst på 2000-tallet. Historien strekker seg over åtte år, og utspiller seg i deres virkelighet på Sagene, ved Akerselva i Oslo, og på Smøla, ved havet utenfor Kristiansund.

Her skildres barndom og identitet, vi ser de to vokse opp, vi tar del i deres drømmer og forventninger – og også foreldrenes. Filmen er en poetisk og samtidig hverdagslig skildring av barndommens univers. Det er en usentimental betraktning av guttenes møte med virkeligheten, i hverdagen, og i familien – der de fleste av oss lærer sannheten om verden og oss selv. Det er gjenkjennelig, rørende og morsomt.

Aslaug Holm har tidligere filmet  Oljeberget med Jens Stoltenberg, i tillegg til nesten seksti dokumentarer for fjernsyn.

Produsent, ektemann, far og fotballtrener Tore Buvarp utgjør sammen med Aslaug og sønnene teamet på «Brødre», og nettopp det har gjort prosjektet så unikt.

Et unikt filmprosjekt – åtte års oppvekst skildret på 100 minutter.


Regi:

Med: Markus, Lukas, Tore Buvarp, Aslaug Holm
Lengde: 106 min
Aldersgrense: Tillatt for alle
Tema: , ,

DCP, DVD
Norsk
  • Euforia

    Visninger på DCP: 850 + mva // Barnefilm på DCP: 750 + mva.

    Visninger på DVD: 650 + mva.

    For førpremierer eller visninger i filmens kinovindu gjelder egne priser. (Avtales nærmere med Euforia/gjennom NFK).

    DCP bestilles fra Norsk filmklubbforbund og overføres digitalt. Et gebyr på 200,-(+mva) kommer i tillegg.