Bryllupsfesten (1989)

Med Bryllupsfesten leverte Wam og Vennerød det som kom til å bli en av tidenes mest populære norske filmer gjennom tidene. Greit å ha det in mente hvis man tar en kikk på de mange surmagede kritikkene denne «familieforviklingskriminalkomedien» fikk. Det er bemerkelsesverdig egentlig, hvor forutinntatte og negative mange var og det skinner igjennom at anmelderne først og fremst ønsket å rakke ned på regissørduoen, fremfor å gi en seriøs vurdering av filmen.

Uavhengig av sure kritikere strømmet folk til kino og Bryllupsfesten er fremdeles en ytterst fornøyelig farse, som tar jappetiden på kornet! Halve skuespillernorge er dessuten å se i større og mindre roller, deriblant Leif Juster og Aud Schønemann, som leverer to av de beste rolletolkningene. Fantastisk er også karakteren til Frøydis Armand, den effektive, men klønete reddende engelen Rakel, fra cateringselskapet Hæla i taket. Hun er hyret inn til det storslåtte bryllupet til datteren til finansdirektør «Totto» Holm, som befinner seg på randen av konkurs. Han benytter derfor festlighetene til å iverksette en forsikringssvindel.

Omtale: Cinemateket


Regi:
,
Med: Knut Husebø, Eli-Anne Linnestad, Anne Marie Ottersen, Sossen Krohg, Ernst-Hugo Järegård, Monna Tandberg, Harald Heide Steen jr., Aud Schønemann, Leif Juster, Frøydis Armand
Lengde: 115 min
Aldersgrense: 12 år
Tema: , ,

Blu-ray
Norsk, fransk, engelsk
  • Norsk Filmdistribusjon

    DCP: 1000 kr + mva+ overføringsgebyr på 250 kr
    DVD/BD: 800 kr+mva
    Andre formater: 750 kr+mva
    Nyere kinotitler på DCP kan bestilles via Filmklubbforbundet eller direkte fra byrået (sett oss gjerne i kopi): Kontakt:  martin.svalastog@norskfilmdistribusjon.no.