Liza Minnelli Cabaret 1972

Cabaret (1972)

Christopher Isherwoods antegninger fra 30-tallets Berlin i full ‘forråtnelse’ har i denne filmversjonen fått et blendende uttrykk gjennom den kabaret-verdenen det legges vekt på i filmen. Liza Minnelli’s Sally Bowles er en opplevelse. Et karrierelystent barn med store øyne et eller annet sted der Weimarrepublikkens og nazismens netter møtes. Også Joel Gray som konferansier på ‘Kit Kat Klub’ er makeløs, en hånflirende klovn og et ironisk speil for både det depraverte publikum han lever av og de støvletrampende misfostre som begynner å komme inn fra mørket. Hans kjærlighetssang til en ape er et under av vemodig oppgjør med antisemittismen.

 


Regi:

Med: Liza Minnelli, Michael York, Helmut Griem, Marisa Berenson, Joel Grey
Lengde: 124 min
Aldersgrense: 15 år
Tema: , , , , , , ,

Blu-ray
Engelsk
Engelsk
  • MPLC

    700 kr + MVA. (Obs: dette er ny pris fra 2024).

    Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

    OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.