Cathedrals of Culture 3D (2014)

Hvis bygninger kunne snakke, hva ville de sagt om oss? I Wim Wenders’ 3D-film Cathedrals of Culture blir vi tatt med på en omvisning av seks ikoniske kunstbygg, hvorav Operaen i Oslo og Centre Pompidou i Paris. Kamera og narrativ utforsker hver bygnings særpreg.

Margreth Olin tar oss med på en poetisk reise i Operaen, og viser oss hvordan de ulike aktivitetene, artistene og besøkende er med på å gi liv til bygningens sjel. Hun setter bygget i kontekst med Bjørvika og området rundt, kontrasten mellom før og nå, de kulturinteresserte og de hjemløse.

Ekstravagante Centre Pompidou i Paris presenteres med mye energi av brasilianske Karim Aïnouz, som stiller lekne spørsmål rundt bygningens opprinnelse. Hva hadde egentlig Renzo Piano og Richard Rogers i tankene da de designet dette bygget, som likeså godt kunne ha vært en fargerik kraftstasjon som et kulturbygg? Filmen setter søkelyset på hvordan utformingen reflekterer kulturen vi lever i, og hvordan de representerer vår kollektive hukommelse.

Prosjektet hadde verdenspremiere i Berlin i 2014, med bidrag fra Wim Wenders, Michael Glawogger, Michael Madsen, Robert Redford, Margreth Olin og Karim Aïnouz.

3D dokumentar på DCP – krever 3D briller

DCP