Cleopatra portrett

Cleopatra (1963)

Storfilmen Cleopatra er notorisk berømt som en av historiens dyreste filmer – kostymene til Elizabeth Taylor kostet alene nesten $200.000 – og filmen som truet med å knekke filmselskapet 20th Century Fox. Innspillingen var turbulent; blant annet ble Elizabeth Taylor syk, og hele produksjonen måtte flyttes fra Storbrittania til Italia da det viste seg at Taylor ikke tålte det britiske klimaet.

Det var også en lang rekke utskiftninger både foran og bak kamera – både Richard Burton og Rex Harrison kom først inn i bildet etter at Stephen Boyd og Peter Finch, som opprinnelig hadde rollene, måtte forlate produksjonen på grunn av andre forpliktelser.

Filmen er delt inn i to deler; den første tar for seg forholdet mellom Cleopatra (Elizabeth Taylor) og Julius Caesar (Rex Harrison), og den andre handler om forholdet mellom Cleopatra og Marc Antony (Richard Burton). Dette er en sjelden sjanse til å se et av Hollywoods mest omstridte storverk på stort lerret.


Regi:

Med: Elizabeth Taylor, Richard Burton, Rex Harrison
Lengde: 243 min
Aldersgrense: 15 år
Tema: , , , ,

Blu-ray
Engelsk
Norsk
  • MPLC

    700 kr + MVA. (Obs: dette er ny pris fra 2024).

    Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

    OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.