Dead men don’t wear plaid (1982)

Denne film-noir-komedien er en ren parodi på 40-tallets amerikanske gangsterfilm. I hovedrollen møter vi Steve Martin som spiller den uheldige privatetterforskeren Rigby Reardon, hyret inn av Juliet Forrest (Rachel Ward) for å undersøke det mistenkelige dødsfallet til hennes far, en kjent vitenskapsmann og ostemaker.

Filmen er på elegant vis klippet sammen med scener fra 18 klassisk amerikanske film noir.

Regi:

Med: Steve Martin, Rachel Ward, Reni Santoni, Carl Reiner
Lengde: 89 min
Aldersgrense: 15 år
Tema: , ,

Blu-ray
Norsk, Svensk, Dansk
  • MPLC

700 kr + MVA. (Obs: dette er ny pris fra 2024).

Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.