Det grodde fram (1947)

Det grodde fram

Det grodde fram er en dokumentar i «filmavis-sjanger», som ble laget under krigen og i starten av etterkrigstida. Den viser hvordan film ble brukt som en del av nasjonsbyggingen i etterkrigsårene. Filmen viser autentisk materiale fra krigsårene, dokumenterer okkupasjonsmaktens fremferd, og viser også hvordan motstandsarbeidet «grodde fram».
På frigjøringsdagen er filmen egnet som spesialvisning på kino, men kan også settes opp som vanlig kinofilm for historieinteresserte eller for skoleklasser som lærer om krigen og etterkrigstida.
Det grodde fram viser ukjent bildemateriale fra 2.verdenskrig og gir et godt innblikk i hvordan okkupasjonsmakt og motstandsmenn ble fremstilt i et nylig fritt land.
Filmen inkluderer klipp fra 8. mai 1945, der tog ruller inn med norske tropper og flyktninger fra Sverige. Regissøren har også spilt inn reproduksjoner av hendelser under krigen, bare to år etter og med de medvirkende selv i rollene.


Regi:

Med: Odd Sørli Erik Gjems Onstad Torfinn Bjørnås Åsmund Wisløff Anne Øverås Jenny Friestad Magne Nordnes
Lengde: 58 min
Aldersgrense: 12 år
Tema:

DCP
Norsk
  • Storytelling Media

    DCP: 800,-  + mva // Barnefilmklubber: 600,- + mva. Bestilles fra Filmklubbforbundet, og overføres digitalt. Overføringsgebyr: 250 kr.

    DVD/Bluray: 600,-. + mva.