Djevelens øye (1960)

Djävulens öga

Djevelen har fått verk på øyet, og hans rådgivere sporer det hen til en ung jomfru, som i sin ærlige og uskyldige kjærlighet er en trussel mot hele helvetet. Løsningen blir å sende historiens største kvinnebedårer, Don Juan, til jorden for å forføre denne svenske uskylden. Men ikke alle djevelens snarer går som planlagt…

Selv i sine lystspill stiller Bergman dype og vesentlige spørsmål. Denne gangen omkring kjærligheten, tilgivelse, ekteskapet og ondskapen. I sin dype frykt for døden roper Bergman i Djevelens øye et rungende ja til livet og i beste teatertradisjon pakker han inn sin poengterte dialog i barokke kostymer og fantasifull dekor.

Omtale: Cinemateket i Oslo.


Regi:

Med: Jarl Kulle, Bibi Andersson, Stig Järrel, Nils Poppe, Gertrud Fridh, Gunnar Björnstrand
Lengde: 87 min
Aldersgrense: 15 år
Tema:

DCP
Svensk
Engelsk

Alle DCP-visninger må godkjennes av SFI, og bør bestilles i god tid før visningen.

  • Svenska Filminstitutet (SFI)

    DCP: 2000 SEK per visning + frakt/overføringsgebyr (det er en fordel å være koblet til MovieTransit).

Blu-ray
Svensk
Engelsk
  • MPLC

    650 kr + MVA.

    Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. (Merk at MPLC-rettigheter gjelder for filmvisninger fra DVD og Blu-ray, ikke fra DCP.)

    OBS: det er egne priser for utendørsvisninger, og for andre typer visninger som er åpne for alle, der dere ikke registrerer medlemmer. Veiledende pris: 2700 kr + mva. Her må Filmklubbforbundet søke MPLC før visningen, så ta kontakt i god tid.