drømmenommgpjr

Drømmen om MGP Junior (2013)

MGP Missionen

Den perfekte oppladning til MGP jr finalen!

Endelig kommer den beste danske filmen for barn og unge de siste årene på norske kinoer. Den handler om 12 år gamle Karl som flytter fra lille Hvide Sande på Jylland til multikulturelle Nørrebro i København. Her tar muslimske Sawsan ham under vingene sine, siden de har felles lidenskap å lage musikk. Hun har lyst å prøve lykken i MGP jr., men får ikke lov av sin far. Men med hjelp og oppmuntring fra Karl rømmer de av sted til finalen.

Denne spennende filmen handler om å følge drømmene sine. Og at samspill, både musikalsk og sosialt, kan oppstå til tross for at man i utgangspunktet er veldig forskjellig.

Filmen har blitt godt tatt i mot av pressen. Erlend Loe gir den 5 i Aftenposten med tittelen Multikulturelle sjarmbombe. Og skriver: «Rørende og morsom dansk familiefilm».det er filmer som dette som til syvende og sist kommer til å redde det multikulturelle prosjektet vi alle baler med».

Kinomagasinet gir også den fem på terningen og skriver at den «klarer å fortelle særdeles mye på filmens spilletid». Aftenbladet følger opp terningen og skriver: «på alle måter fornøyelig film om ungdomsopprør, vennskap og musikkglede».


Regi:

Med: Malika Sia Paul, Sylvester Espersen Byder, Line Kruse, Ali Kazim, Lars Knutzon, Natali Vallespir, Lars Knutzon
Lengde: 98 min
Aldersgrense: Tillatt for alle
Tema:

DCP, DVD
Norsk
  • Kontxtfilm